Tudor Ponoran, proaspăt șef de deconcentrată: Îmi doresc să rămân în AFIR și după ce se va organiza un concurs pentru post

Tudor Ponoran. Are 30 de ani și face parte din valul de peneliști care au luat cu asalt instituțiile publice după schimbarea guvernului. E consilier județean. E fiul lui tati, iar tati e primarul din Zlatna, Silviu Ponoran. Îl enervează chestia asta, că e mereu asociat și perceput ca fiul lui tati. De-asta ne și place să zicem că e fiul lui tati, da?

Așadar, Tudor, fiul lui tati, primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, e de câteva zile e noul șef al AFIR Alba. Mă rog, al OJFIR, că așa se cheamă instituția la nivel de județ. Pentru cei care nu știți, acest AFIR e fostul SAPARD, instituția prin care se împart bani europeni pentru agricultură.

Ei bine, dacă Tudor n-a ajuns acolo pentru că e fiul lui tati, cum se face că a fost numit acolo? L-am sunat și am povestit câteva minute cu el.

Ei bine, Tudor Ponoran a fost detașat la OJFIR de la Primăria Meteș. Acolo era consilierul lui Dan Opruța, primarul despre ale cărui aventuri bugetare vă scriam noi în urmă cu niște zile. Detașarea e făcută până în luna mai, când se termină mandatul de primar al lui Opruța și, implicit, contractul de consilier al lui Ponoran.

Ce-l recomandă pentru postul ăsta? Tudor ne-a zis câte ceva din CV (ulterior ni l-a și dat pe email, îl găsiți la finalul textului), absolvent de drept, master, lucrat cu fonduri europene și așa mai departe. Ce-i drept, și zice și el asta, el a lucrat mai mult cu POCU, o altă linie de finanțare european (acel fost POS-DRU, cu formări profesionale și tocat lovele anapoda), chestie care e diferită de tipurile de fonduri europene, precum PNDR, cu care lucrează AFIR.

Experiența lui nu e neapărat relevantă pentru postul ăsta, însă are o legătură cu sistemul. El trebuie să se ocupe mai mult de managementul instituției, de administrat personalul, chestie în care zice că are experiență. AFIR Alba are niște probleme cu personalul, există destul de multe posturi vacante.

Chiar și postul pe care se află el nu era ocupat. Era vacant. Și acum e vacant, de aproape un an de zile, până se va organiza concurs. Eu n-am urmărit să fiu detașat de undeva, să dau un profesionist jos -zice Ponoran.

L-am mai întrebat dacă și-a chiar dorit postul ăsta și dacă își dorește să continue în sistem. Dacă nu cumva e doar o sinecură de moment, că era liber locul, și să aibă și el o funcție. Până apare altceva mai bun. Că, dacă peste 6 luni o să-l vedem director prin altă parte, o să îl întrebăm, pe bună dreptate, Ce naiba ai căutat mă, tu, la AFIR?

Ne-a zis că da, își dorește să rămână în AFIR și că va concura pentru postul de director atunci când va fi scos la concurs. Chiar dacă, așa cum o admite, „în proporție de 80% o chestie nouă” pentru el. AFIR.  Însă, mai zice Tudor Ponoran, nu-l interesează alte chestiuni, decât o eventuală candidatură pentru un nou mandat în Consiliul Județean, proiectele din Zlatna și, desigur, AFIR.

Ce va face Tudor, fiul lui tăticu Silviu Ponoran, la AFIR, o să vedem. E, totuși, pus doar la un oficiu județean. Puteau să-l înșurubeze la centrul regional. Sau să-i găsească și lui un post de șef pe la București, vreun secretar de stat, ceva. Până la urmă, e și el, ca și alții de prin partid, fiul lui tăticu, nu?

CV-Europass-2019-11 Ponoran-RO
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile