Mircea Hava, europarlamentar PNL: Competitivitate este cuvântul cheie pentru următorii ani

Summitul UE, de săptămâna trecută, a avut o temă majoră: competitivitatea europeană. Este, cred eu, punctul principal și marele pariu pe care suntem obligați să-l câștigăm în anii următori.
Fie că discutăm despre industrie, despre agricultură, cercetare sau orice alt domeniu, Uniunea Europeană este obligată să fie competitivă. Altă variantă nu există, însă pentru asta avem nevoie de un plan coerent de investiții, trebuie să îmbunătățim reglementările europene și să eliminăm orice bariere încă rămase între statele membre.
Proiectul pieței unice la nivelul Uniunii Europene, în toate dimensiunile și sectoarele ei, este, astăzi, mai important ca oricând. Nu putem discuta de digitalizare într-o zonă a Uniunii și în alta nu, așa cum nu putem discuta despre tranziția la o economie verde într-o parte și în alta nu. Unificarea pieței energetice, a telecomunicațiilor sau a pieței de capital sunt obiective pentru care s-au făcut pași în direcția corectă și care trebuie finalizate.
Uniunea Europeană trebuie să devină competitivă pentru a-și păstra și consolida poziția în economia globală. Este obiectivul clar spre care trebuie să ne îndreptăm în următorii ani, e miza cea mai importantă pe care viitorul Parlament European o va avea.
Mircea Hava, europarlamentar PNL
Membru PPE
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile