Gabi Pleșa, PCR! Gabi Pleșa, PCR!

Abia acum, că practic a trecut la PNL, poate și Gabriel Pleșa să se manifeste în toată plenitudinea, să tragă de coarda naționalist patriotardă și să-și arate adevărata față om politic retrograd, care deplânge pe ascuns vremurile de odinioară, când partidul era unic și în toate. Nici nu-i greu de înțeles, până la urmă, căci așchia nu sare departe de trunchi, iar Gabriel Codru e fiul propriului tată, fost nomenclaturist de frunte al județului, fost șef la Arhivele Statului, una dintre instituțiile de bază ale Securicității.

Începând cu momentul de grație în care Pleșa s-a întors în partidul unic al județului, PNL, toate ședințele de Consiliu Local încep cu intonarea imnului național și al imnului municipiului. Pentru moment chestia asta e doar consemnată în procesul verbal al ultimelor ședințe, însă n-ar fi nici o surpriză ca, în următoarea ședință, Pleșa – cu tricolorul pe piept, desigur – să-i ridice în picioare pe toți consilierii și să-i pună să cânte. Că așa va fi fost regula, cu imnurile înainte de ședință. Sincer, nici nu știu care naiba e imnul orașului sau dacă există așa ceva? Probabil că, judecând după cine-i primar, o fi dansul pinguinului sau adaptarea pe muzică populară a celebrei Mentirosa.

Asta cu imnurile nu-i suficient și, acum că există o majoritate mai mult decât stabilă și nici un consilier din PNL nu mișcă în fața edilului, că altfel va avea de furcă cu tătuca lui Pleșa, nenea Florin Roman, probabil că la final de ședințe se va încinge și o horă. După care Pleșa va fi recitat Tatăl Nostru, în patru limbi de circulație, că el pe toate le vorbește, după care se vor aprinde lumânări parfumate în memoria martirilor daci, că dacii erau membri PNL, se știe, și toată lumea își va face cruce în mod corect, sus – jos, dreapta – stânga, cu unghi de 90 de grade, că va sta un consilier al lui Pleșa cu echerul, să verifice.

Ce vremuri am ajuns… tocmai aici, în Alba Iulia, un loc în care părea să adie, cât de cât, un aer din vest, ne-am trezit conduși de un bufon ce privește salivând spre modelul rusesc (să nu uităm că omul s-a dus la Ambasada Rusiei să bea șampanie, tocmai când criminalul Putin își masa trupele și se pregătea să invadeze Ucraina) și oftează după vremurile PCR, un individ a cărui fățărnicie e depășită doar de apucăturile de mitoman de carieră.

Hai, să cânte imnul! Me-ti-rosa, No vuelvas más aquí!

3.4 5 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile