Pleșa și reorganizarea Primăriei, la Rece

Mai țineți minte cum, între două depuneri de coroane și trei lamentări patriotarde,  Găbiță  Pleșa ne povestea despre marea reorganizare a Primăriei? Aia în care a dat niște zeci de mii de euro unei firme, care să-i spună că poate face cum vrea el, după care ne povestea că va da câțiva polițiști locali afară – care, între noi fie vorba, erau oricum în afara legii, că nu poți avea mai mult de un localnic la mia de locuitori – de îi ieșeau lui  sute de mii de euro economisiți imaginar. Că, real, sunt muuult mai mulți oameni în Primărie acum, față de momentul în care a ajuns el primar.

Eh, cum ar zice poetul anonim, stai așa că nu-i așa. Că suntem aproape de punctul în care se schimbă modificarea. Nu doar că singurul om plecat din Primărie, Daniel Ilcu, fostul șef al Poliției Locale, a câștigat în instanță și noi toți o să-i plătim salariile fără ca el să fi muncit, că așa a făcut Pleașcă să fie bine și l-a dat afară forțat, dar acum le-a băgat bățul prin gard încă un polițist local.

Numitul Rece, fost pe la rutiera locală, le-a făcut o plângere prealabilă, cum că toată reorganizarea lor e cam pe lângă lege. Ceea ce s-ar putea să chiar fie, însă problema e că, dacă omul merge înainte cu plângerea, totul va fi fost pus pe pauză până se pronunță instanțele. Adică, toți specialiștii lui Pleșa, toți oamenii ăia meritocrați și doritori de carieră de bugetar, vor trebui să mai aștepte până să-și treacă numele pe ștatele de plată ale Primăriei. Adică, e cam tristețe mare în sediul USR. Că doar ce ați crezut că e reforma? Adică are edilul în plan să mai aducă pe niște unii, la fel ca și consilierii ăia personali, de încasează 18.000 pe lună, care să-l ajute să dezvolte orașul. Că o fi obosit și el să tot depună, de unul singur, patru coroane pe zi.

Ei bine, pe motiv de plângerea aia prealabilă, prima măsură de reformă a lui Pleașcă va fi fost să-i dea lui Marius Rece orice. Numai să renunțe la plângere. Și, la cum îl știm de reformator pe Pleașcă, n-ar fi de mirare să ne trezim cu localnicul Rece în post de City Manager, numai să nu se ajungă pe la instanțe. Vorba aia, să fie bine, ca să nu fie rău.

4.3 3 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Pleșa și reorganizarea Primăriei, la Rece […]

trackback

[…] l-au înștiințat că i-au desfăcut contractul de muncă din 1 ianuarie. De ce? Păi pentru că Marius Rece a atacat în instanță decizia de reorganizare, cum altfel am scris noi aici. Și, la fel ca în cazul lui Daniel Ilcu, și aici și-au asumat prostia, făcută cu bună […]