Clanul sinecuriștilor. Gașca lui Paul Voicu și fondurile europene

După ce ani de zile oamenii din Primăria Alba Iulia au tot rostogolit termenul ăsta, de SMART CITY, pe care și l-au lipit de limbi precum un tatuaj al unei false divinități tehnologice, am înțeles și noi, în sfîrșit, care e treaba.

Aparent, smart-city e un oraș în care administrația publică e plină de „băieți deștepți” și de sinecuriști. Iar cînd spiritul sărbătorilor umple o așa administrație, păi curge cu cadouri din bani publici. Iar Paul Voicu pare să fi luat rolul unui Moș Crăciun matol, care împarte în stînga și în dreapta, după preferințe, sinecuri plătite din bani europeni, într-un inteligent proces de fidelizare a subalternilor, acum, în prag de alegeri locale.

Proiectele astea cu finanțare europeană, pe care Primăria Alba Iulia le derulează, chiar sînt făcute pentru cetățeni. Pentru cetățenii X, Y și Z, angajați ai Primăriei și care, înșurubați în aceste proiecte – numiți de către Paul Voicu mai exact – urmează ca pe durata proiectelor să încaseze niște sume frumușele, cu care să-și rotunjească veniturile și așa umflate. Să fie bine, ca să nu fie rău! Cîțiva, o mînă de oameni, vor chiar lucra la ele, în timp ce unii vor semna niște condici și cam atît. Ăsta e sistemul. Așa arată o sinecură, în toată splendoarea ea.

Cît despre cetățeanul normal, ăla care nu-i parte a nomenclaturii, care nu-i parte a camarilei lui Voicu, nu e nici angajat la Primărie și n-are nici carnet de membru de partid, ei bine pentru el proiectele astea vor fi cam ca pătrunjelul în zeamă. Va auzi despre ele din gura angajaților Primăriei și cam atît. Smart City nenicule!

Așadar, hai să vedem cine-s acești aleși ai lui Paul Voicu, numiți în aceste sublime sinecuri.

Paul voicu numește pe:

Teofila Țâr – asistent manager finaciar, în cadrul echipei de management a proiectului “Positive City ExChange – acronimc CityxChange”. Teofila este unul dintre directorii din Primărie, apropiat al gărzii Hava. Și, normal, Paul Voicu are tot interesul să și-o apropie pe Teofila, să o aducă în gașca lui.

Georgeta Rângheț – expert tehnic în cadrul echipei de management a proiectului “Creșterea calității vieții pentru cetățeni prin transferarea cartierelor în zone atractive pentru copii”. Georgeta – Geta pentru amici – este director executiv în cadrul Direcției juridice și unul dintre oamenii care trebuie să aibă grijă de Voicu Paul, astfel ca toate combinațiile să fie făcute în limite legale.

Man Andreea Lorena – manager resurse umane în cadrul echipei de management a proiectului “Demonstrații verticale pe scară largă prin testarea noilor tehnologii în domeniul transporturilor energiei și comunicațiilor”. Andreea Lorena este fina doamnei Mariana Giurgiu, șefa de cabinet a lui Paul Voicu, o super apropiată a vicelui cu apucături de primar și una dintre cele mai influente persoane din Primărie la ora actuală.

Robert Roman – expert comunicare și PR, în cadrul echipei de management a proiectului “Demonstrații verticale pe scară largă prin testarea noilor tehnologii în domeniul transporturilor energiei și comunicațiilor”. Robert Roman este purtătorul de cuvînt al Primăriei, omul care-i închină osanale lui Paul Voicu și cel care se ocupă de relația cu ziarele de casă ale instituției, dar și de activitățile de promovare extra-primărie ale vicelui cu apucături de Primar, cum ar fi social-media. Robert Roman, alături de soție, și ea angajată în Primărie, sînt cei care se ocupă și de cîmpenești și chermeze, de evenimentele publice / cîntări, concerte etc. în oraș. Soția lui, de altfel, e șefa unui departament de cîntări publice în care acționează doar ea. În fapt, postul e ocupat de Micu Daniela – zisă și Dadi – fosta șefă de cabinet a lui Mircea Hava, în prezent detașată la biroul de europarlamentar al acestuia. Despre cum a cîștigat Dadi postul ăsta puteți citi mai multe aici.

Giurgiu Mariana – funcționar administrativ în cadrul echipei de management a proiectului “Demonstrații verticale pe scară largă prin testarea noilor tehnologii în domeniul transporturilor energiei și comunicațiilor”. Despre doamna Mariana v-am zis mai sus cine e. Mai multe povești despre familia Giurgiu din primăria Alba Iulia puteți citi aici, aici sau aici. Sau în alte texte de la rubrica investigații.

Ei bine, oamenii ăștia – care-s mai cu funcție și ștaif – sînt cei pe care, iată, Paul Voicu îi premiază pentru actuala și viitoarea loialitate. Alături de alții de prin Primărie, care n-au așa funcții. Umblă vorba că ar fi reușit să-l convingă să-i fie loial și pe Marcel Jeler, secretarul Primăriei, un om pe care Hava-l tolera cel mult. Bineînțeles, loialitatea asta va fi fost remunerată. Cu bani europeni, și nu puțini. Căci, din ce am auzit noi, ar fi vorba de posturi cu 81 de ore pe lună. adică niște sume destul de mari. Și pentru care, hăhăhă, normal că nu vor sta zi de zi încă 4 ore în Primărie, pe lîngă programul normal. Doar nu vă închipuiți că oamenii ăștia au să lucreze 12 ore pe zi. Haha, ce glumă. Ntz.

Au să stea să muncească Maria Seeman, fata lăsată de Nicolaie Moldovan la butoanele proiectelor europene, împreună cu cei încă cîțiva oameni din gașca veche, care încă n-au plecat.

Acum, desigur, pe lîngă nume și sume, o să vă întrebați și voi, băi, dar ce căcat de proiecte sînt astea? Ce fac ele și cu ce rahat ajută orașul? Păi, uite că ajută. Căci, fără ele, cum mai reușea vicele cu apucături de primar, Paul Voicu, să-și cumpere fidelitatea angajaților?

Hai, smart-sărbători-fericite-city! Puie Vaul!

p.s. Uitați aici ultimele liste cu aleșii lui Paul Voicu, cei prinși în ultimele sale ‘executive orders”, numiți prin te miri ce proiecte, funcții ori aprobați la plimbări prin străinătățuri.

4.8 4 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

5 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Iacob
Iacob
15 decembrie 2019 22:31

Tipic, intotdeauna cand ceva merge bine, sigur sunt “clanuri” in spate. Asa v ati invatat sau asa ati fost invatati? Buna stirea. ?

Victor
Victor
16 decembrie 2019 7:19
Raspunde lui  Iacob

Da, merge bine banul la cativa in buzunare!

trackback

[…] Andreea Man este, pentru cei care nu știți, este parte din Clanul Sinecuriștilor, despre care vă ziceam noi în urmă cu ceva vreme aici. Adică, e manager resurse umane în cadrul echipei de management a proiectului „Demonstrații […]