Tranziția de la școală la locul de muncă. 14 elevi din Aiud în stagiu de practică în Cipru, prin Erasmus+

Mobilitate europeană prin Erasmus+: Liceul Tehnologic Aiud, este beneficiarul Proiectul Erasmus+, VET Mobility, “Experiență europeană – Succesul tranziției de la școală la locul de muncă”, cu numărul: 2022-1-RO01-KA121-VET-000071133, proiect care se implementează în anul școlar 2022-2023, în cadrul instituției de învățământ, având ca și grup țintă elevii claselor a X-a.

Citește și: Inspectoratul Școlar Alba a obținut acreditarea Erasmus+ – domeniul educație școlară, pentru o perioadă de 5 ani

În perioada 06.03.2023 – 24.03.2023, respectiv timp de 3 săptămâni, 14 elevi din clasele a X-a de la învățământul liceal, calificarea profesională: “Tehnician în transporturi” și de la învățământul profesional, calificarea profesională: “Mecanic auto”, vor desfășura un stagiu de practică la organizații partenere cu profil mecanic – service-uri auto, din Paphos, Cipru, dobândindu-și astfel competențe profesionale în context european.

De asemenea, în timpul mobilității, după orele de instruire practică și în timpul liber, elevii vor beneficia și de o serie de activități culturale, care au rol important în dobândirea competențelor culturale, sociale și lingvistice.

Pentru întreaga perioadă de mobilitate, elevii sunt însoțiți de prof. Fleacă Simona și prof. Ienei Csilla.

În cadrul mobilității are loc și activitatea de monitorizare din partea unității de învățământ, realizată de către coordonatorul proiectului, prof. Delia Angela Gheorghiță si directorul Liceului Tehnologic Aiud, prof. Gheorghe Suciu.

Prin monitorizare ne asigurăm că pe parcursul perioadei de mobilitate, elevii vor beneficia de condiții corespunzătoare în ceea ce privește, atât desfășurarea activităților de instruire practică cât și de cazare și masă.

Profesor Delia Angela Gheorghiță.

3.7 6 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile