Premierul spune că România poate reveni la normalitate în câțiva pași, primul va fi la 1 iunie 2021

Premierul spune că România poate reveni la normalitate în câțiva pași, primul va fi la 1 iunie 2021

Luni, 5 aprilie 2021, premierul României Florin Cîţu a susținut o conferință de presă în care a vorbit la revenirea la normalitate, cu activități neîngrădite. Totul se va face în pași, iar primul începe în 1 iunie 2021.

Premierul Florin Cîțu propune și un comitet interministerial care să asigure revenirea treptată la normalitate. Propunerea premierului vine să combată toate protestele și contestările din ultima săptămână, când mii de români au protestat în stradă împotriva măsurilor restrictive impuse de autorități pentru a combate criza sanitară fără precedent generată de pandemia de covid-19.

„Despre situaţia epidemiologică în acest moment – cerusem o analiză din momentul în care am luat decizia de la supermarketuri referitoare la ce se întâmplă cu traficul, pe mine mă interesează în timpul zilei fiecare oră şi voiam să văd puţin, şi poate de asta durează mai mult, o analiză care să ia în calcul şi contextul, pentru că suntem în perioada de Paşti şi, bineînţeles, ştim foarte bine, în perioada sărbătorilor de fiecare dată magazinele sunt mai aglomerate. De aceea poate că analiza durează mai mult, dar vom avea şi această analiză să înţelegem puţin implicaţiile măsurilor pe care le-am luat în ultima perioadă.

Şi bineînţeles, astăzi voi anunţa constituirea unui comitet interministerial, prin decizia premierului, sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Vom începe, de fapt acesta este primul jalon, primul milestone, prima bornă pe care o punem pentru a ne gândi la revenirea la normalitate şi am să vă explic la ce mă refer. În primul rând campania de vaccinare, ştiţi foarte bine… am spus şi săptămâna trecută, mă uit, sunt două luni foarte importante pentru noi, luna aprilie şi luna mai. Pentru că în aceste două luni vom avea aproape opt milioane, 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România şi sunt foarte importante, pentru că la finalul lunii mai ar însemna în cel mai pesimist scenariu să avem aproape, cu siguranţă cinci milioane vaccinate, şi vă spun de ce este important, şi într-un scenariu mai optimist 6,3 milioane de persoane vaccinate.

Cinci milioane de persoane vaccinate este o cifra importantă pentru noi, pentru că reprezintă 35%, aproape 35% din populaţia adultă care trebuie vaccinată şi este momentul, cred eu, important la sfârşitul lunii mai să vorbim de revenirea economiei. De aceea este foarte important cu toţii – şi aici fac un apel la toţi politicienii, la coaliţia de guvernare, la primarii aleşi, la consilierii locali, la preşedinţii de consilii judeţene – cu toţi să meargă şi să facă campanie sau să prezinte campania de vaccinare, datele, toţi românii, să se ştie despre, să aibă informaţiile la zi în ceea ce priveşte campania de vaccinare”, a declarat Florin Cîțu.

România se află în stare de alertă (prelungită) din mai 2020, anterior fiind instituită starea de urgență, care a funcționat 3 luni de zile.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile