Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul de la stat – proiect Ministerul Muncii

Cumulul pensiei cu salariul de la stat va fi interzis prin lege, conform ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

Aceasta a declarat, în cadrul unei emisiuni de la Digi24, că lucrează la un astfel de act normativ, prin care cumulul pensiei cu salariul de la stat să fie interzis.

Se lucrează la un proiect de lege, în cadrul echipei mele, la Ministerul Muncii. Am făcut o primă lectură a unei variante pe care echipa mi-a prezentat-o, urmează să o finalizăm pe măsură ce colectăm toate informațiile legate de persoanele cărora li s-ar aplica o asemenea prevedere – a declarat ministrul, adăugând că în scurtă vreme va transmite o formă finală a acestui proiect, care ar urma să intre fie în dezbatere parlamentară, fie prins într-o altă formă de reglementare.

Proiectul, în cazul în care va deveni lege, ar urma să elimine o serie de situații în care oameni din sistem, pensionați la vârste reduse, de 40+ ani, au fost ulterior reangajați în sistem, beneficiind în prezent de un cumul de salariu și pensie de stat. Numeroase astfel de cazuri de regăsesc în sistemul militar sau în structurile ministerului de Interne.

Pe de altă parte, o măsură similară a fost adoptată în anul 2008 de către guvernul Boc, o ordonanță de urgență prin care se interzicea cumulul pensiei cu salariul de la stat persoanelor care aveau o pensie ce depășea 1.500 de lei. Măsura a fost declarată, un an mai târziu, neconstituțională de către CCR>

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile