Lidl Alba Iulia – Centru. Ceva tot au primit și prietenii lui Paul Voicu

După luni de plimbat de acte și votat prin Consiliul Local, iată că au început lucrările la noul Lidl, care va crește mare și frumos, în locul fostei Piețe Sifor, în Centru, peste drum de magazinul Unirea.

O frumusețe de proiect, ce mai. Serios. Un magazin Lidl, plus clădire nouă, de birouri, și ce mai fac ei acolo, e mult mai ok decât piața aia care exista într-o minunată paragină, la fel cam ca mare parte din clădirile de pe strada aia.

Povestea a fost una destul de anevoioasă. Băieții din CL au votat acolo, pentru zona respectivă, un PUZ care permitea P+10.

Băieții de la Lidl au venit cu un proiect – al unui arhitect din Târgu Mureș – care prevedea noua clădire la un nivel de P+1.

Bineînțeles, au urmat discuții aprinse prin Consiliul Local, că stai așa, că de ce dăm P+10 dacă ăia vor doar P+1, că am zis că facem mare și frumos, că e centrul orașului, că vrem să facem să fie bine, ca să nu fie rău.

Și uite așa, s-a schimbat modificarea, băieții de la Lidl au înțeles la cât e ceasul și s-a revenit în Consiliul Local cu o nouă propunere de clădire, P+2. Aaah, altă treabă, altă viață, parcă altfel va arăta orașul. Normal, acest P+2 n-a mai fost desenat de omul celor de la Lidl, ăla din Târgu-Mureș, ci de localnicul Ioan Străjan. Pam-pam! Frumos, discret, eficient! S-a votat și s-a aprobat. Să fie bine, ca să nu fie rău.

Și uite așa, au ras deja băieții aproape tot în zonă, de după plăcintăria de lângă stația de autobus și aproape până la clădirea CEC, iar lucrarea pare în toi. A scăpat, desigur, magazinul bisericesc, că deh. Normal că a scăpat. Despre ăla, desigur, prin ședințele de Consiliu Local zicea onorabilul Paul Voicu că va încerca să discute cu distinșii popi, să caute o variantă în care să renunțe la clădire, să primească alta, astfel încât toată zona aia să arate într-un fel ok. Ceea ce ar fi fost chiar bine, dacă ne gândim la aspectul zonei, care va avea pe ditai strada o casă veche, înconjurată de o clădire nouă. Evident că nu s-a rezolvat nimic cu popii, că doar la ăia, când ești politician, te duci să dai, nu să ceri.

Ei bine, cum ziceam, s-au pus băieții pe treabă și au început să radă tot pe acolo. Dacă înainte să înceapă lucrările exista undeva, pe un gărduleț, o mică pancartă cu Lidl și ce vor să facă, acum nu mai există nimic informație.

Nu tu cine face, cum, de când și până când, număr autorizație, nimic. Nada. Zât. În schimb, muncitori cu haine de firmă lucrează de zor. Doar pe plase stăteau agățate niște foi A4, cu “pericol de prăbușire”. Vineri după-masa – de când sunt pozele astea – se lucra serios. Li s-a permis și să intre pe carosabil, cu semne, de toate, dar nada panou cu informații. Păi, chiar și așa, pe cine interesează?

Firma care se ocupă – cel puțin de demolare și curățarea spațiului – se numește Urs Construct. (Din câte am auzit noi, pe partea de construcție cei de la Lidl vor aduce ceva firmă de prin Brașov – semn că n-au chiar înțeles la cât e ceasul. Sau poate au înțeles, că de-aia există subcontractări).

Ei bine, Urs Construct este firma lui Daniel Urs, un tânăr afacerist despre care am mai scris noi pe aici, și care și-a făcut un obicei din a avea o relație strânsă cu establishmentul.

Păi, pe 26 decembrie serba, la sediul PNL, împreună cu alți bugetofagi, ziua lui Mircea Hava. Mai deunăzi, Daniel Urs era printre invitații lui Paul Voicu și Orzea, de la Camera de Comerț, la întâlnirea aia fără presă în care au discutat discuții de buget și proiecte de investiții.

Iar vinerea trecută, când și-a serbat chiar el ziua de naștere (e născut pe 31 ianuarie) – zic sursele noastre – la Vila Elisabeta – a lui Ioan Lazăr, de la ALDE, cine credeți că l-au onorat pe Daniel Urs cu prezența? Păi, desigur, viceprimarul Raul Tudorașcu – fost asociat cu Dan Cosmin Opruța, primarul din Meteș, de unde a primit Urs lucrarea asta – plus o ceată întreagă de băieți din PDL și afaceriști locali. Cu toții buni prieteni. Numai Paul Voicu, pare-se, care fusese invitat și a fost așteptat toată seara, n-a mai ajuns.

Așadar, cu ceva întârziere, La mulți ani Daniel! Și să te bucuri de toate cadourile primite, de la prieteni, firme, amici și instituțiile pe care le conduc!

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile