Gabriel Pleșa, primarul turist, și-a găsit încă o destinație în interes de serviciu

Proaspăt întors din vacanță, Gabriel Pleșa s-a pus pe treabă și, zice legenda, în ultimele zile a ajuns la birou chiar și cu puțin timp înainte de ora 11:00. Chestie obositoare pentru un om obișnuit să trăiască mai mult online, în bula cu nesfârșite promisiuni și realizări imaginare.

Nu-i însă problemă, căci după o săptămână de revenit la „muncă”, din care ziua de azi o petrece la București, iar mâine e vineri, zi scurtă, se arată la orizont o nouă deplasare în străinătate. Că așa e când ești lider planetar, nu poți lăsa lumea de capul ei.

Practic, după ce a fost în vacanță în Israel – apropo, ați văzut că de când a fost el acolo s-a mai liniștit conflictul dintre evrei și palestinieni, nu?! – omul va merge puțin și prin Turcia, de data asta pentru binele și pe banii orașului. La o „reuniune culturală” cu tema „Monumentele istorice – repere în arta plastică contemporană”. I shit you not! Primarul, inginer la bază, bugetar prin vocație, merge la simpozioane de artă, că doar el se știe și cu arta plastică, și cu arta din hârtie, chiar și cu arta din metal. Desigur, totul pe banii orașului, că doar nu se poate pune un preț pe artă.

Peninsula Datca, unde va merge Pleșa să studieze arta și monumentele istorice, pentru binele orașului Alba Iulia, desigur, e fix o fâșie îngustă la Marea Egee, puțin mai la vest de Marmaris, pe riviera turcă. Practic, dacă-i dă cu virgulă la simpozionul de artă, poate să echilibreze treaba cu nisip, plajă și alte frumuseți locale, că și alea-s o artă.

Sincer, poate că n-ar fi rău ca distinșii consilieri să voteze și o deplasare a primarului Gabriel Pleșa la Alba Iulia. Nu de alta, dar pe cât facem pariu că se întoarce din Turcia și imediat o să vrea să plece în altă delegație prin străinătate?

3 4 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile