Ziua Psihologului sărbătorită la Alba Iulia de către cei care-și iubesc profesia

Prin acest eveniment, marcat anual la data de 27 mai, se sărbătoreşte primul act de reglementare a profesiei de psiholog în România. Acum 19 ani, în data de 27 mai 2004, Parlamentul României emitea Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România, acest moment reprezentând actul de naştere al noii profesii reglementate.

Păstrând obiceiul și bucuria reîntâlnirii, Filiala Alba a Colegiului Psihologilor din România, reprezentată de către doamna președinte Eliza Boilă, și-a invitat și în acest an membrii, colaboratorii și susținătorii pentru a marca împreună, cum se cuvine, o zi atât de importantă.

Întâlnirea a avut loc vineri, 26 mai, începând cu ora 17:30, în Aula mare a Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, în prezența invitaților din partea Consiliului Județean Alba Primăriei Alba Iulia,  Centrul de Sănătate Mintală Copii, ISJ Alba, Serviciul Probațiune Alba, Casa Corpului Didactic, Universitatea 1 Decembrie 1918, a membrilor comisiilor de specialitate  din cadrul comitetului Filialei Alba și a colegilor psihologi din întreg județul.

Momentul festiv a debutat cu un cuvânt adresat de către doamna președinte de filială Eliza Boilă cu scopul sublinierii importanței zilei de 27 mai 2004 pentru reglementarea profesiei, ulterior importanța anului 2014, care a devenit pentru noi anul nașterii Filialei Alba a Colegiului Psihologilor, organism puternic care ne reprezintă la nivel national, precum și câteva gânduri adresate din suflet pentru întărirea scopului și a menirii noastre în societate în general și în comunitatea noastră în special.

Cu aceleași gânduri, de susținere reciprocă, de întărire a rolului nostru în comunitate, de colaborare privind actualele și viitoarele proiecte comune, au luat cuvântul pe rând și invitații reprezentanți ai celor mai importante instituții județene.

Psihologia merită celebrată zilnic, pentru complexitatea și frumusețea  pe care o presupune această profesie, iar psihologii și psihoterapeuții au nevoie de recunoștință permanentă.

Sărbătorind puterea comunității, colegialitatea, pasiunea comună și bucuria de a practica una dintre cele mai frumoase și intense profesii, toți cei prezenți au avut ocazia să-și transpună în câteva cuvinte ceea ce au avut de transmis privind rolul și rostul lor acolo unde sunt (DGASPC, spitale, școli, cabinete private, penitenciare, servicii de probațiune, alte instituții locale sau județene), despre bucuriile trăite sau dificultățile întâmpinate.

Diplome de apreciere din partea Filialei Alba a Colegiului Psihologilor din România, flori, zâmbete, energie și bucurie în cuvinte simple, dar încărcate de emoții și autenticitate, au însoțit ieri fiecare participant la evenimentul ”Ziua Psihologului” și îl vor însoți pe mai departe acolo unde fiecare a ales să își practice cu responsabilitate și demnitate nobila profesie!

LA MULȚI ANI, dragi colegi PSIHOLOGI!

Să fiți conștienți de DATORIA și BUCURIA pe care o aveți!

Președinte Colegiul Psihologilor din România

Filiala Alba

Psiholog Eliza Boilă

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile