Ziua Mamei, sărbătorită de elevii aiudeni la Centrul de zi “Sfântul Meletie” din Alba Iulia

Marţi, 7 martie a.c., la Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia, a fost serbată cu anticipaţie Ziua Internaţională a Femeii. În sensul acesta, la sediul Centrului social au fost prezenţi copiii din clasa a II-a A de la Şcoala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, care au adus bucurie în sufletele doamnelor beneficiare. Astfel, de Ziua Mamei, copilașii au susținut un scurt moment artistic constând în poezii și cântece dedicate celei mai dragi ființe, după care a avut loc un atelier de creație în care elevii au realizat felicitări în tehnica quilling, pe care le vor dărui mamelor. Totodată, cu prilejul acestei zile însemnate de început al primăverii, cei mici le-au oferit doamnelor daruri simbolice.

Această acțiune urmează celei de săptămâna precedentă, în care aceiași elevi, în colaborare cu beneficiarii Centrului „Sfântul Meletie” din Alba Iulia, au dăruit mărțișoare hand made doamnelor din Parohia Ortodoxă Aiud III, păstorită de către părintele Nicolae Aloman, inspector de editură și tipărituri în cadrul Eparhiei Alba Iuliei. Activitățile fac parte din proiectul „Două inimi care bat sincron pentru Dumnezeu: elanul și candoarea copilăriei pandant cu blândețea și cumpătul bătrâneții”, elaborat de către cele trei instituții partenere: Biserică, Școală și Centru social, încadrându-se în tematica Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice.

Evenimentele derulate în cadrul proiectului nostru oferă copiilor implicați posibilitatea trăirii unor frumoase experiențe de iubire, de cunoaștere, de apropiere și de slujire cu semenii lor, dar mai ales posibilitatea întăririi relațiilor tinerilor cu vârstnicii. Prin urmare, proiectul de față, prin toate acțiunile sale, reliefează rolul, însemnătatea și necesitatea comuniunii dintre oameni, promovând dialogul dintre generații, colaborarea și fapta revărsată din credință și iubire.

Înv. Luminița Manole

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile