Ziua Imnului Naţional al României, sărbătorită la Alba Iulia

Prefectul Nicolae Albu a fost prezent astăzi împreună cu Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, cu Gabriel Lupea, viceprimarul municipiului Alba Iulia și ceilalți șefi de instituții din județul Alba, la evenimentele organizate cu prilejul Zilei Imnului Național al României. Evenimentu s-a desfășurat în Piața Tricolorului din Alba Iulia.

An de an, în data de 29 iulie, este marcată Ziua Imnului Național al României. Ziua Imnului Național a fost marcată de către autoritățile publice locale și instituţiile statului prin organizarea unor manifestări cu caracter evocator, prin ceremonii militare specifice, organizate în Piața Tricolorului din Alba Iulia. Ceremonialul public a fost organizat respectând regulile de distanțare fizică și socială, prevăzute de reglementările în vigoare la nivel național privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Pe 29 iulie 1848, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, s-a citit noua Constituție și un grup de tineri condus de Anton Pann, a cântat pentru prima dată imnul Revoluției pașoptiste „Deşteaptă-te, române”, pe versurile poemului patriotic „Un răsunet”, scris de Andrei Mureșanu și mai apoi s-a auzit în timpul Războiului de Independenţă, în Primul şi în cel de-al Doilea Război Mondial. După Revoluţia din 1989 „Deşteaptă-te române!” a devenit imnul naţional al României.

 

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile