Voicu Vușcan, PSD Alba: Sunt curios să văd cum va arăta proiectul de Buget

Proiectul de Buget Local e nu doar cel mai important proiect de HCL, ci și cel mai important examen pe care administrația locală, acum PNL în mod asumat, îl are de dat.
Victor Negrescu și Voicu Vușcan
Sunt curios să văd cum va arăta proiectul de Buget, cât de mari vor fi cheltuielile de funcționare, care-i bugetul de salarii, câți bani vor merge pe evenimente într-un an electoral și dacă va mai rămâne ceva pentru investiții.
Pentru mine, venind din mediul privat, lucrurile sunt destul de simple și m-aș concentra pe câteva priorități:
1. Un buget echilibrat, în care cheltuielile să nu depășească veniturile. Venituri prognozate în mod realist, cu ce putem încasa, nu cu ce ne-ar plăcea să încasăm. Cheltuieli de funcționare cât mai mici și cheltuieli cu investițiile cât mai mari, dacă vrem dezvoltare. Iar dacă alegem un deficit bugetar, anume să cheltuim mai mult decât încasăm, să luăm împrumut ori să intrăm pe minus, e obligatoriu ca aceste cheltuieli să fie strict pentru investiții, nu pentru funcționare.
2. Venituri în funcție de performanțe. Orice sporuri sau bonusuri trebuie date doar acolo unde există performanță, unde există rezultate.
3. Fonduri europene. Fonduri europene. Fonduri europene.
Voicu Vușcan, PSD Alba
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile