VIDEO. Turmă de zimbrii în libertate. Un exemplar poate ajunge la peste 900 de kilograme

Zimbrul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele au o greutate mai mică, între 320 și 640 kg. Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea.

Zimbrii au fost reintroduși în fauna României 🇷🇴 în anul 1958, la aproape două secole de la dispariția lor, de către silvicultorii români, prin aducerea, din Polonia 🇵🇱, a doi zimbri, numiți Podarec și Polonka. Treptat, s-au format mai multe nuclee de zimbri, unul din acestea fiind cel de la Parcul Natural Vânători Neamț.

VIDEO. Lup prin stratul mare de omăt într-o pădure a Parcului Natural Apuseni. Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii

Romsilva – Parcul Natural Vanatori Neamt, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț.

Citește și: VIDEO. Haită de lupi surprinsă în Parcul Natural Apuseni: „Puţine mamifere sunt atât de loiale şi de puternic ataşate”

Parcul Natural Vanatori Neamt se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Citește și: VIDEO. Râs surprins în Parcul Natural Apuseni. Animal deranjat serios de prezența umană

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare. Trasmite Regia Nationala a Padurilor – Romsilva.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile