VIDEO. Teolog român, mesaj după ce “Van Damme” de Alba Iulia s-a lățit pe carosabil: “O movilă, pe care e bine s-o ocolești, ca să nu spargi bara din față”

Paul Palencsar, teolog român:” Refuz să cred că cei nouă șoferi care l-au ocolit pe omul căzut pe strada din Alba Iulia au pășit vreodată într-o biserică. Să ia lumină la Paște. Să se căsătorească. Să-și boteze copiii. În România există nouă oameni care nu au auzit de Iisus Hristos și Evanghelia Sa. Consecutiv, toți s-au întâmplat să treacă pe lângă același om întins pe carosabil, în prima săptămână din Postul Mare.

Vreau să cred că există un moment al zilei când, din habitaclul automobilului, un om lățit pe asfalt pare o protuberanță. Un apendice, ivit brusc și deranjant. O movilă, pe care e bine s-o ocolești, ca să nu spargi bara din față.

Citește și:  FOTO. IPJ Alba. Precizări în cazul persoanei „căzute” pe un bulevard din Alba Iulia

Refuz să cred că cei care ocolesc un om căzut la pământ sunt născuți de o mamă. Că se îndrăgostesc, au sentimente și mâini în loc de copite. Că își iau copiii de la grădiniță și-i sărută seara pe frunte.

Vreau să cred că toți cei nouă goneau spre laboratorul experimental din care au scăpat accidental, înșelând vigilența savantului nebun care i-a creat și aruncat în lume. Că au fost băgați în cușcă, iar cheia a fost aruncată.

Un singur român din zece se oprește să ajute un om căzut pe stradă, în plină zi. Asta spune mai mult decât orice sondaj sau evaluare fardate. E oglinda cea mai limpede de privit. Un om din zece care simte milă pentru semenul său. O realitate ce vădește lipsa celor mai elementare trăsături morale. Câtă vreme proximitatea suferinței adânci a aproapelui nu ne mișcă inima, suntem departe de a ne numi oameni, fii ai lui Dumnezeu.“, a opinat Paul Palencsar. 

3.5 8 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

6 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Georgian
Georgian
2 martie 2023 7:30

Da,sunt de acord cu spusele preotului ! Ce vrem noi de fapt ? Excursii,mașini scumpe, haine de firma ,amante, amanți,și tot ceea ce ar putea scoate in evidenta superioritatea noastră față de apropiați și în general…! Suntem rai,fatarnici,clevetitori , mai mult iubitori de lume decât de Dumnezeu….! Trebuie sa ne iubim mai mult unii pe alții pentru că este o poruncă,nu? Altfel , Dumnezeu ce a demonstrat dandu-L pe Iisus sa moara pentru noi? Ce?

ALEX
ALEX
2 martie 2023 8:21

Mortii ma-tii cu lumina ma-tii de pasti

Crisjoy
Crisjoy
2 martie 2023 12:15
Raspunde lui  ALEX

Atâta poți, atâta zici.Ce pretenții să avem de la societate când sunt oameni ca tine in ea?

Baphomet
Baphomet
2 martie 2023 20:43
Raspunde lui  Crisjoy

Crisjoy ce nume predestinat de poponar, te exciți când meri la biserică iți plac pochii.

Ionut
Ionut
2 martie 2023 17:30
Raspunde lui  ALEX

Esti un dobitoc incaltat !

trackback

[…] Citește și: VIDEO. Teolog român, mesaj după ce „Van Damme” de Alba Iulia s-a lățit pe carosabil: „O m… […]