VIDEO. O ciută năzdrăvană surprinsă în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș

Imagini amuzante cu o ciută năzdrăvană care descoperă camera de monitorizare amplasată într-o pădure a Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș și îi mută unghiul de filmare.

Citeșe și: VIDEO. Capre negre surprinse în timp ce caută hrană, prin stratul mare de omăt, în Parcul Național Retezat

Ciuta, femela cerbului, este un animal erbivor, având habitatul în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană.

Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână. Ciuta fată unul sau doi viței, mai rar trei, aceștia având pe corp, în primele trei luni, pete deschise la culoare, pentru a se camufla față de prădători.

Citește și: VIDEO. Haită de lupi surprinsă în Parcul Natural Apuseni: „Puţine mamifere sunt atât de loiale şi de puternic ataşate”

Pădurile Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș asigură faunei bogate toate condițiile de liniște, hrană și adăpost.

Citește și: VIDEO. Râs surprins în Parcul Natural Apuseni. Una dintre speciile de feline cu cea mai mare răspândire din lume

Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș are o suprafață de 7.072 hectare, din care 5.123 hectare se află în zone de protecție, ceea ce înseamnă circa 73% din suprafața acestuia, iar restul în zone de conservare durabilă, unde anumite lucrări sunt permise, conform legislației din domeniul ariilor naturale protejate. Transmite Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmas.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Citește și: VIDEO. O ciută năzdrăvană surprinsă în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș […]