VIDEO. Contractele de execuție pentru al doilea proiect de mobilitate urbană din Alba Iulia au fost semnate

Primarul Municipiului Alba Iulia: “Am semnat, în această dimineață, cele trei contracte de execuție în valoare totală de 79 milioane de lei, pentru al doilea proiect de mobilitate urbană din Alba Iulia!

Sunt bucuros că lucrările de modernizare a infrastructurii vor începe în cel mai scurt timp, și pe cel de-al doilea proiect de mobilitate, iar principalele bulevarde din Alba Iulia vor fi, începând cu anul viitor, complet modernizate, cu piste de biciclete, benzi dedicate pentru transportul în comun și amenajări peisagistice, toate demne de un oraș european.

Acest proiect este împărțit pe trei loturi, fiecare cu alt constructor, după cum urmează:

Pe lotul 1 (Bulevardul Republicii) constructorul desemnat, în urma licitației, este Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Cluj S.A (ARL Cluj), societate a grupului Strabag, iar valoarea contractului este de 24.079.563 lei, fără TVA.

Pe lotul 2 (Bulevardul Revoluției 1989) licitația a fost câștigată de PORR Construct, iar valoare contractului este de 29.066.757 lei, fără TVA.

Pe lotul 3 (străzile Lalelelor, Pinului, Francesca, Nicolae Grigorescu, Gheorghe Pop de Băsești și Bulevardul Încoronării) constructorul desemnat este ELIS Pavaje, iar valoarea contractului este de 25.699.852 lei, fără TVA.

Față de valoarea estimată pentru realizarea obiectivului, care era de 87.928.415 lei, fără TVA, am reușit să facem, în urma licitației, o economie de peste 9 milioane de lei!

Am încredere că toți acești mari constructori vor executa lucrările la o calitate foarte bună și într-un timp cât mai scurt, astfel încât disconfortul albaiulienilor să fie cât mai redus. Am spus și o repet: toate aceste ample lucrări, care, de altfel, nu se pot executa peste noapte, se fac pentru confortul nostru, al albaiulienilor, pentru ca în viitor să avem un oraș mai curat și mai puțin poluat. Atât eu, cât și colegii din primărie, vom monitoriza zilnic, pe șantier, lucrările, pentru a ne asigura că se respectă graficul de execuție și că disconfortul este redus la minim!”, a transmis Gabriel Codru Pleșa.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile