VIDEO. Cea mai mare felină din Europa surprinsă în Parcul Natural Bucegi

Râs într-o mică pauză într-o pădure a Parcului Natural Bucegi, într-o filmare realizată de o cameră de monitorizare a faunei.

Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar România are una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru.

Râșii, animale foarte discrete și greu de observat în libertate, se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare.

credit: Răzvan Olteanu, Parcul Natural Bucegi

Citește și: VIDEO. Râs surprins în Parcul Natural Apuseni. Una dintre speciile de feline cu cea mai mare răspândire din lume

Parcul Natural Bucegi asigură faunei bogate toate condițiile de liniște, hrană și adăpost.

Citește și: VIDEO. Haită de lupi surprinsă în Parcul Natural Apuseni: „Puţine mamifere sunt atât de loiale şi de puternic ataşate”

Romsilva – Administrația Parcului Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri. Transmite Parcul Natural Bucegi.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Mihail
Mihail
2 martie 2023 18:06

ROMSILVA luptati si aparati impotriva banditilor autohtoni si internationali pentru salvarea habitatului acestor vietatii