Căpriorii găsesc hrana sub stratul mare de zăpadă într-o pădure a Parcului Natural Apuseni, frumoasa filmare fiind realizată cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei.
Căpriorul are habitatul în zonele de șes și de deal, preferând pădurile de foioase sau amestec de foioase și rășinoase. Are o lungime de peste un metru și o înălțime de circa 70 de centimetri. Are picioarele lungi și subțiri terminate în copite mici și alungite. Căpriorii se hrănesc în principal cu frunze, dar mănâncă și muguri, ghindă, jir, lucernă, trifoi și rugi de mure.
Citește și: VIDEO. O ciută năzdrăvană surprinsă în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș
Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei condiții bune de liniște, hrană și adăpost, necesare unui habitat sănătos.
Citeșe și: VIDEO. Capre negre surprinse în timp ce caută hrană, prin stratul mare de omăt, în Parcul Național Retezat
Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.
Citește și: VIDEO. Haită de lupi surprinsă în Parcul Natural Apuseni: „Puţine mamifere sunt atât de loiale şi de puternic ataşate”
Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de prestigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN. Transmite Parcul Natural Apuseni.
[…] Citește și: VIDEO. Căpriorii găsesc hrană sub stratul mare de zăpadă într-o pădure a Parcului Natural Apu… […]
[…] Citește și: VIDEO. Căpriorii găsesc hrană sub stratul mare de zăpadă într-o pădure a Parcului Natural Ap… […]
[…] Citește și: VIDEO. Căpriorii găsesc hrană sub stratul mare de zăpadă într-o pădure a Parcului Natural A… […]