VIDEO. Alin Ignat: Am depus astăzi, chiar de 8 martie, două proiecte esențiale pentru familiile cu copii din România.

“Împreună cu Mirela Retegan, fondator Zurli, cu colegii mei deputați Mara Calista și Florin-Alexandru Alexe, am depus astăzi, chiar de 8 martie, două proiecte esențiale pentru familiile cu copii din România. Pentru mămici, tătici și bunici.

Ce aduc concret inițiativele:

Creșterea indemnizației minime pentru creșterea copilului și a plafonului maxim, prin introducerea unui nou mod de calcul, raportat la salariul minim – indicator care evoluează constant.
Pe salariul minim actual (3000 lei): indemnizațoa minimă va ajunge la 1800 lei, în loc de 1495 lei cât este în prezent, plafonul maxim ajungând la 12.000 lei, în loc de 8500 lei cât este în prezent.

Prioritate pentru femei gravide și persoane care însoțesc copii cu vârsta sub 5 ani la orice tip de ghișeu/casierie din instituții publice sau companii private.

Locuri de parcare special amenajate și rezervate femeilor gravide și persoanelor care însoțesc copii cu vârsta sub 5 ani, în orice parcare a instituțiilor publice sau a companiilor private.

Îi mulțumim Mirelei pentru că a avut inițiativa unei legi a priorității pentru părinții și însoțitorii copiilor sub 5 ani și pentru că susține acest pachet de legi esențiale pentru familiile cu copii din România.

Am înțeles să sărbătoresc Ziua Femeii #latreabă, iar cadoul de 8 martie să fie soluțiile pe care le oferim femeilor din România.

La mulți ani!”, a transmis Alin Ignat, deputat PNL de Alba.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile