Victor Negrescu, PSD Alba: Săptămâna aceasta au fost alocați peste 1 miliard de euro pentru educație, prin PNRR

Săptămâna aceasta au fost alocați peste 1 miliard de euro pentru educație, prin PNRR, pentru dotarea a peste 5.600 de școli, grădinițe, laboratoare de informatică și de științe, cabinete școlare, ateliere de practică.
Sunt bucuros că unul dintre proiectele la care am contribuit enorm a devenit astăzi realitate. În urmă cu 3 ani am amendat în Parlamentul European regulamentul programului european pentru a recomanda statelor membre să aloce minim 10% din PNRR pentru educație. Demersul meu a fost sprijinit de zeci de eurodeputați. (raportul amendat: https://t.ly/g8ybt / rezultatul: https://t.ly/G0MJl / petiția: https://t.ly/xQfgy )
Datorită acestei modificări aduse la regulamentul european, România a crescut alocarea pentru educație în PNRR. Inițial România alocase doar 3,18% pentru educație. După modificare, suma a crescut la 3,6 miliarde de euro, atingând obiectivul recomandat prin amendamentul meu din Parlamentul European. Iată că am demonstrat că se poate.
Mă bucur că astăzi un Guvern condus de un prim-ministru social democrat, în persoana lui Marcel Ciolacu, implementează reglementările propuse de social democrați la nivel european (mai multe aici: https://t.ly/PnceB ).
PS: Educația este modalitatea prin care putem cunoaște și conștientiza importanța celebrării Zilei Imnului Național al României
Victor Negrescu, PSD Alba
Europarlamentar S&D
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile