Victor Negrescu, PSD Alba, prezent la Washington, în cadrul Săptămânii Transatlantice

Europa și Statele Unite trebuie să profite de acest moment bun al relațiilor transatlantice pentru a instituționaliza și mai mult cooperarea noastră, setând o nouă agendă comună cu obiective și ținte clare pe termen lung.
Acesta a fost principalul meu mesaj la Washington, în cadrul Săptămânii Transatlantice, la care am participat alături de Adjunctul Secretarului de Stat pentru Europa al Departamentului de Stat, Ambasadoarea Yuri Kim.
Am discutat, de asemenea, în cadrul conferinței organizate la Casa Reprezentanților, despre provocările cu care se confruntă România la Marea Neagră, și despre concluziile Summitului NATO de la Vilnius, existând premise bune pentru consolidarea prezenței militare americane în România, precum și perspective importante pentru dezvoltarea industriei de apărare.
România, Statele Unite, Uniunea Europeană și NATO sunt angajate neechivoc pentru protejarea valorilor noastre democratice și a normelor juridice internaționale, atât prin sprijinul oferit Ucrainei, cât și prin demersurile pe care le facem împreună pentru consolidarea Flancului Estic.
Victor Negrescu, PSD Alba
Europarlamentar, membru al Grupului S&D
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile