Victor Negrescu, PSD Alba: Orice referire revizionistă cu privire la Ardeal este evident un non-sens

Valorile europene sunt cele care ne permit să trăim în liniște și pace în Transilvania, respectând drepturile tuturor, inclusiv ale minorității maghiare din România. Iar orice referire revizionistă cu privire la Ardeal este evident un non-sens. Cei care cunoaștem realitățile din zonă, știm foarte bine acest lucru.
Discursul anti-european a lui Viktor Orban de la Tușnad este, de fapt, ilustrativ pentru eșecul politicii iliberale. Ungaria este astăzi tot mai izolată, se află pe primul loc în termeni de inflație în Europa, are fondurile europene blocate și se confruntă cu lipsa unor produse de bază. Acest lucru este dovada “ghetorizării economice, politice și culturale” promovate de acest model politic.
Mai importante decât discursul malițios sunt declinul demografic exponențial al comunității maghiare din țara noastră, nivelul său scăzut de cunoaștere a limbii române precum și controlul strict al Comisiei Europene privind programul transfrontalier Ungaria-România generat de încălcările repetate ale legislației europene de către executivul de la Budapesta. Un aspect relevant pentru noi este să evităm izolaționismul cultural și să facilităm dialogul interetnic.
Doctrina iliberală și anti-europeană nu reprezintă și nu poate reprezenta un model pentru România.
Victor Negrescu, PSD Alba
Membru al grupului S&D în Parlamentul European
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile