Vasile Sârb, coordonatorul Clasei de Fotografie din cadrul Școlii de Arte și Meșteșuguri, distincție de excelență în fotografie, acordată de Federația Internațională de Artă Fotografică

Vasile Sârb, coordonatorul Clasei de Fotografie din cadrul Școlii de Arte și Meșteșuguri a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, a câștigat recent distincția de excelență în fotografie din partea Federației Internaționale de Artă Fotografică – FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique), singura federație recunoscută de UNESCO. Fotograful albaiulian a primit titlul în cadrul unei expoziții organizată de federație la Carei, în cadrul căreia au expus 15 artiști fotografi români, membri ai FIAP. Evenimentul s-a bucurat de patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România, iar fotografiile pentru care Vasile Sârb a fost premiat conțin imagini de etnografie, peisaj și portret, care au pus în valoare patrimoniul național cultural și etnografic al județului Alba.

Vasile Sârb este, de câțiva ani, membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR), iar, în 2019, a fost primit ca membru și în rândul asociației de profil din SUA. Acceptarea a fost făcută după ce timp de câteva luni Photographic Society of America a analizat portofoliul artistic al fotografului din Alba, care reprezintă participări la peste 70 de saloane internaționale din 25 de țări, zeci de premii la concursuri din țară și din străinătate și alte câteva zeci de premii obținute de cursanții pe care îi pregătește în Clasa de Fotografie din cadrul Școlii de Arte și Meșteșuguri.

Vasile Sârb este absolvent al Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în 2011,  Clasa Artă Fotografică coordonată, la acea vreme, de prof. Marius Moga senior. Din 2013, el activează ca instructor în artă fotografică în cadrul Școlii de Arte și Meșteșuguri din județul Alba. În decursul timpului a obținut zeci de premii cu cursanții clasei pe care o coordonează, iar printre competiții amintim: Concursul Național de Fotografie Etnografică „Oameni și datini” Brașov, Concurs de artă fotografică „Obiceiuri de Iarnă” Cluj,  Concurs de arte vizuale E-VIZUAL ART DEBUT Brașov.

Printre cele mai importante premii naționale și internaționale amintim:

  • Marele premiu la secțiunea video cu filmul „Pietrele rămân” la concursul Alba sub Lumini de Oscar
  • Trofeul „Szabó Tamás” – la secțiunea COLOR și locul 3 la secțiunea alb/negru în cadrul Concursului Național „Fotografia–document etnografic” – CLUJ
  • Marele premiu la Concursul Național „Câmpuri vizuale” – București
  • Mention D Honneurs la Salonul 4TH INTERNATIONAL CIRCULAR OF PHOTOGRAPHY – CZECH REPUBLIC
  • Chairman Choice la Foto Art Super Circuit 2019 – India
  • Honorable Mention la 2nd International Circular Of Photography – ”SPRING CLICKS 2019”, Macedonia, Azerbaijan, Montenegro.
  • Honorable Mention la Photo Klub Kula – Serbia
  • Special Ribbon la Salonul Internațional „TASHKENT PHOTO SALON” SINGAPORE
  • F.I.P. Honorable Mention, obținută la Salonul International EXPOSURE – India

În anul 2013, Vasile Sârb expune la expoziția de fotografie „National-WaterCulture” din S.U.A, iar în 2018 devine membru al AAFR (Asociația Artiștilor Fotografi din România), cu distincția „Artist în fotografie”. În 2019, devine membru PSA (Photography Society of America). În 2020, Vasile Sârb devine membru FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique), obținând disțincția de „Artist Fotograf” și membru GPU (Global Photographic Union), cu gradul „GPU- CR2” în fotografie. A obținut peste 30 de premii naționale și internaționale cu cursanții clasei de Arte Vizuale, din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. De asemenea, fotograful albaiulian a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, cu peste 80 de lucrări de fotografie, în peste 40 de țări, obținând peste 70 de premii.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile