USR Alba este partidul cu „oameni noi”, cu oameni competenți, cu profesioniști, cu oameni care n-au mai jucat politică și care vin să se sacrifice, lasă în urmă cariere profesionale de succes, totul pentru a schimba fața politicii. Așa se prezintă mai toți băieții care, de câțiva ani, au „descoperit” politica și, de puțină vreme, chiar și ciolanul.

Există chiar și cazuri care să ateste că lucrurile stau așa. Prin București și alte orașe din țară chiar există oameni cărora acest șablon, al „omului nou, profesionist”, le vine mănușă.

Nu este și cazul județului Alba. Nicidecum.

În Alba, USR este condus de un tânăr care însă a învățat foarte repede limba afacereză, deputatul Beniamin Todosiu, absolvent de școală post liceală, chiar dacă în CV și peste tot lasă să se înțeleagă că a terminat „medicina”.

Iar acesta este, se pare, modelul de impostură aplicat la orice alt culegător de funcții din partidul „oamenilor noi”. Căci, în Alba, USR există – la nivel de voturi – prin Gabriel Pleșa și atât. Restul nu sunt decât niște cazmale politice care s-au lipit la bruma de notorietate a primarului din Alba Iulia.

Să luăm, așadar, cazul încă viitorului Subprefect de Alba, Viorel Rașcovici, noua stea a USR-ului, gata să apună – sperăm – odată ce vom fi trecut peste poleiala de aur coclit pe care niște salahori ai cuvintelor, aciuiați cu simbrie pe lângă „absolventul de medicină” Todosiu, i-au turnat-o peste CV.

Cine este acest Viorel Rașcovici? Iată ce zice USR Alba despre el: Este președinte la filiala Cergău. Cergău, acest Washington al județului, al doilea ca importanță după Colorado Șpring.

Din 1991 și până în 2016 a lucrat la  „INSPECTORATUL DE POLITIE JUDETEAN ALBA
– Ordine publică, Secţia nr.5 Poliţie Rurală Blaj, jud.Alba.
– Organ de cercetare penală a poliţiei judiciare, în perioada 11.04.2005 – 09.12.2016, cu avizul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
– Poliţist cu funcţie de conducere.
– Principalele activităţi şi responsabilităţi”

Adică, este un fost subofițer, cu liceu și postliceală, ca șeful său politic, fost șef de post în Poliția Rurală. Sigur, dacă nu știi să privești mai departe de vrăjeala din CV, ai zice că e un fel de Corado Cattani, care-a avut însă nenorocul de-a se naște în Moldova. Că altfel sigur se lupta cu mafia italiană ori cu cartelurile mexicane, nu cu găinarii și ciorditorii de cartofi din Cergău.

Întreg CV-ul, periat de organul de comunicare al lui Todosiu, îl găsiți aici. E un fel de „magda cum fraude” a CV-urilor.

Să ne oprim doar asupra studiilor. Rașcovici termină Liceul Tehnoton din Iași, în 1987. Trei ani mai târziu termină școala – de 2 ani – de subofițeri de poliție de la Câmpina. Până aici, toate bune și frumoase.

În 2003 obține și un „Certificat de absolvire, cursul de capacitate în specializarea poliţie judiciară. Centrul de Formare Poliţie Slatina”. O diplomă de participare, care nici măcar nu cântă.

Între 2001 și 2005 obține, la fără frecvență probabil, Diploma de licenţă, Facultatea de Drept, Legislaţie Internaţională Comparată, Diplomaţie şi Consultanţa Juridico-Economica, domeniul fundamental ştiinţe juridice.
Universitatea Internaţională deschisa Tecnoeconomia Europeana Academia de Tehnoeconomie si Cooperare Romăno-Americană din Bucuresti.”

Ce este această Universitatea Internațională deschisă Tecnoeconomia Europeana Academia de ….?!?! Păi nu e nici măcar o bombă universitate privată. Nici măcar atât nu e. Nu-i nici măcar o petardă de genul Biottera sau Spiru Haret. Pentru că NU E O FACULTATE! Ea nu există ca și unitate de învățământ superior. E un SRL, o școală de veverițe, pe care guguștiucii de la USR ne-o prezintă drept caz de învățământ superior, absolvit de viitorul Subprefect.

Nu e clar cum poți absolvi o școală care nu există, căci distinsa propunere de Subprefect n-a produs și o diplomă în sensul ăsta. Poate o va face, și o să ne mirăm cu toții că acea școală de veverițe e un fel de Sorbonă secretă, de care n-a auzit nimeni, nici măcar ARACIS-ul. Și n-o să mai credem toți că atunci când zice că a absolvit școala aia, s-a spovedit de fapt unui popă, în curtea SRL-ului, iar ăla l-a absolvit de toate.

Mai departe, căci cei de la USR merg cu impostura și mai departe, căci din CV-ul fostului milițian rural se înțelege că ar avea și cursuri post-universitare. Te pomeni că a făcut și cercetare. Le-a băgat lampa în ochi unor diplome reale, a aflat tot și acum, gata, e și el intelectual.

„2005-2006 – Cursuri Postuniversitare de un an în Psihologie Judiciară Facultatea de Psihologie, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca”. Cursul ăsta, pe care-l asumă viitorul fost Subprefect, nu este unul post-universitar ci unul de perfecționare. Și nu are o durată de un an. Bașca, nu are nicidecum valoarea unui master, așa cum lasă băieții care i-au croșetat CV-ul să se înțeleagă. Și-apoi, dacă el era milițian local la Cergău, și rupea comuna cu vigilența lui, de evitau infractorii să fluiere măcar prin sat, când s-a mai dus și la cursurile astea de „un an”? Sau a fost așa, o dată când s-a înscris și a plătit taxa, iar după un an a mers să-și scoată diploma de participare?

Ne oprim aici, că deja ne doare capul de la cât de multă impostură e în CV-ul viitorului Subprefect. PUTE a impostură. Mai lipsește din el doar titlul de „academician”, desigur, la „Academia Doamnelor”, ONG-ul ăla ce parazitează cu grație Primăria Alba Iulia.

Ne oprim și, desigur, așteptăm gestul firesc al domnului Rașcovici, de a produce public toate diplomele pe cale le clamează în CV, reale, cu sigla și antetul Ministerului Educației. Sau, mai degrabă, așteptăm niște explicații de la USR. Poate încă o retragere. Doar n-a fi prima dată când propun un om, apoi află că nu-i tocmai OK omul, și-l retrag. Deh, nu e ușor cu oamenii ăștia noi, curați, profesioniști, din mediul privat, care vin să schimbe fața politicii.

4.5 8 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile