Un nou partid, un nou an, o nouă reorganizare în folosul șefilor din Primăria Alba Iulia

După o lună de binemeritată odihnă, cu câteva mici deplasări și evenimente de stat cu tricolorul în piept, îndrăgitul cantautor la flaut bugetar, Gabriel Pleșa, se pregătește să pună iar osul la marea reformă. Încă o reorganizare bate la ușa Primăriei Alba Iulia, căci vorba poetului, puțini au fost, mulți vor fi rămas.

Totul a pornit cu marea reformă, de formă, venită de la centru, când la pachet cu taxe și mâna băgată în buzunar, minunații domni de la Palatul Victoria au zis că vor subția aparatul de stat, îl vor face mai suplu, mai eficient, că vor tăia în carne vie și inexistentă. Și-au dispărut o grămadă de posturi neocupate, iar altele aveau să dispară treptat.

Pleșa, însă, precum un maestru de alba – neagra, a pus în schemă planul minunat prin care nimic nu se pierde, totul se transformă. I s-a înjumătățit, odată cu reforma, numărul de consilieri personali? No problem. Unul a fost făcut, din pix, City Manager, iar altul a ajuns la cabinetul viceprimarului Popescu, unde e și-acum, bine merci. Iar pentru cine mai risca să-i dispară postul de sub fluturașul de salariu, există oricând ciupercăria de proiecte europene inutile și depășite și prelungite, care oferă venituri la care alți bugetari doar visează.

Ce nu s-a putut rezolva așa, dintr-un joc de păsărică mută-ți cuibul, se va fi rezolvat acum, cu ocazia unei noi reorganizări. Că, ce să vezi, puiului de nomenclaturist aflat la butoanele primăriei i-a picat marea reformă fix mănușă.

De exemplu, în baza noii legi urmează să fie redus numărul de posturi de conducere. Or, conducere înseamnă șef birou, șef serviciu sau chiar șef direcție.

Spre exemplu, să zicem că ai 5 posturi de șefi, din care 4 șef birou și 1 șef direcție, director adică. Teoretic, tai un post de șef și rămâi cu 4, deci o reducere cu 20% a posturilor de șefi. Numai că celor 4 rămași le faci fiecăruia direcție, ceea ce înseamnă, în realitate, o creștere a cheltuielilor.

De exemplu, la Direcția Juridică, pentru a fi menținută direcție, cu 20 de oameni adică, a fost angajată recent o persoană, că a fost creat un post unic, că doar așa se putea, și a mai fost transferată încă una, de pe la o primărie de comună, ca să fie la număr, să poată rămâne tanti Geta Rângheț, mai nou buna prietenă a lui Găbiță, șefă de direcție. Avem o primăre cu 20 de jurișiti, băbăiete!

Robi Roman, desigur, bunul prieten și om de bază în ale diletantismului comunicațional, despre care v-am mai povestit pe aici, va fi un fel de regină pe tabla de șah a bugetului, cu soție șef serviciu, și ea.

Consilierul personal al lui Pleșa, Claudiu Nemeș, fost tânără speranță în PSD, ajuns apoi tânără speranță USR, în postul de subprefect, recuperat la Primăria Alba Iulia și PNL acum, va avea o ditai direcție. Adică, special și în mod deosebit, reorganizarea asta va aduce o mare direcție pentru băiatul ăsta care, desigur, are și calități, mai ales fizice, că e înalt. Acum, din ce ne șoptesc niște păsărele în cască, aici nu e 100% bătută în cuie, că mulți angajați din Primărie au început să amenințe că pleacă, dacă vor fi transferați în subordinea lui Nemeș. Care Nemeș, altfel, insistă că vrea și trebuie și poate. Și, pe undeva, are dreptate, dacă Buta e purtător de cuvânt, dacă Morgovan e city-manager, păi el, la înălțimea lui, trebuie să fie măcar director de direcție!

Una peste alta, ce trebuie înțeles din reforma și reorganizarea asta? Că au dispărut posturi doar dintre acelea libere. Că vom avea la fel de mulți angajați, însă cu salarii mai mari, căci totul se reorganizează nu în funcție de nevoi, ci de limitele stabilite în noua lege, gen 20 de angajați la o direcție. Așa că, în loc să ai o direcție cu 28 de oameni, că atâția sunt necesari, iar o altă direcție care funcționa cu doar 12 angajați să o desființezi, muți 8 de la cea cu 28 la cea cu 12 și gata, țaca-paca, ai două direcții perfect legale! Iar acolo unde ai avut un serviciu, cu doi șefi de birou, muți niște oameni, faci direcție, ocazie cu care desființezi posturile de șef birou, deci tai, sanchi, și acel 8% din posturile de conducere, cât cere noua lege a reformei administrative.

Practic, în loc de structuri dimensionate după nevoi, structuri mai suple, o să avem structuri desenate pentru a se încadra în limitele legale, astfel încât cei mai mulți dintre șefi să fie și mai șefi, să încaseze salarii și mai mari.

Și, desigur, mai sunt și altele, despre care o să vorbim de mâine încolo, după ședința de consiliu. Că, vorba aia, avem o primărie de mărimea – ca număr de angajați – celei din Cluj Napoca! Unde mai pui că acum urmează să fie introdus și PNL, mai abitir, în pușculița publică.

Păi, a promis Pleșa? A promis! Iată, suntem aproape ca și Cluj Napoca, mai puțin tramvaiul, dar vine și ăla.

4.3 6 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile