Se pregătește un nou membru în „Club 10K pe lună”, în Primăria Alba Iulia

Fie vreme bună, fie vremea rea, reforma administrației locale merge mai departe iar pixul lui Pleșa naște noi și noi campioni la încasat. Păi, n-a promis el că, dacă ajunge primar, au să și-o încaseze toți ăia cu lefuri nesimțite? A promis! Și, iată, în primărie se încasează la greu.

Dacă ați fi dorit măcar așa, din curiozitate, să împărțiți o sală de concurs cu viitorul angajat din clubul 10k – adică peste 10.000 de lei net, leafă – v-ați fi putut înscrie la concursul pentru postul de „expert specialist în parteneriat public privat”, una dintre cele trei sinecuri ce vor fi ocupate după concursul din 26 ianuarie. E vorba de trei super posturi în super proiectul „O viață nouă în LUMEA NOUĂ”, unul din proiectele pârț în cadrul căruia niște dichisiți din Primărie se joacă de-a salvatul amărâților din cartierul Țigănime. De fapt, am mai zis noi despre treaba asta aici.

Cum voi nu v-ați înscris, don’ Robert R. candidează, cum altfel?, singur pe post.

Și uite așa, după ce va fi reușit performanța de a fi primul dintre toți candidatul, bugetarul va mai pune încă vreo 4.000 de lei net, din postul ăsta, la cei deja peste 6.500 cât încasează lunar. Că așa se face reformă, îngroșând rândurile băieților și fetelor din Primăria Alba Iulia a căror lefuri sar de suta de milioane lunar. Lei vechi, desigur, dar vorbim de venit net. Nu de alta, dar pare că Pleșa nu vrea să mai rateze, și anul ăsta, premiul de cel mai mână largă angajator al județului.

Partea cea mai frumoasă a acestei reforme este că, din tot acest „Club 10k pe lună” doar unul sau doi sunt aduși în instituție de Pleșa. Un viceprimar, un consilier și încă doi – trei sinecurci, în rest clubul e format din băieții cei veseli ai vechii administrații. Desigur, ajunși în clubul ăsta în vremea noului primar, că se trăia bine și în vremea lui Hava ori Voicu, dar parcă aveau totuși opritor la mână și buzunar.

Un an de haiducie edilitară i-a fost însă suficient lui Pleșa, ca să înțeleagă că recuperarea lor îi va transforma din bârfitori în aplaudaci, din oameni care trag cu ochiul pe la colțuri în cei care văd doar ce trebuie, din contestatari în mari susținători.

Iar acum, iată, a venit și momentul izbăvirii pentru Robert R, cel mai proaspăt viitor membru al „Club 10k lunar”, omul căruia în vremea precampaniei și campaniei i se umezeau ochii de bucurie când Paul Voicu îl striga pe nume, iar când auzea de numele lui Pleșa își lua figura de pekinez fioros și lătra de unul singur prin Primărie.

Sigur că, oficial, povestea va fi fost de genul s-a înscris la concurs, unde sanchi se putea înscrie oricine, a îndeplinit condițiile, că doar zero experiență era una dintre condiții, și a câștigat în mod cinstit, corect și legal postul, la pachet cu extra leafa de 4.000 lunar. Ca să ajungă la peste 10.000 net și, desigur, în clubul ăla select. Ceea ce e perfect plauzibil, că doar trăim într-un basm bugetar, în care pile, șmenuri, nepotisme și dedicații nu există decât în amintirea vremurilor dinaintea eroului Pleșa, care a instaurat epoca meritocrației în Primărie.

Cum însă nu chiar avem centura neagră la botanică, vă zicem că treaba e cam fix cu dedicație. Bașca, situația stă cam așa: leafa celui care s-a ocupat ani de zile de evenimente iar azi e șef birou administrativ a fost, deja, crescută cu 50% în mandatul Pleșa. Pentru că s-a descoperit în arhive o copie după un document ce atestă că el este părintele 5G și a primit un spor ca angajat pe un proiect ce face vorbele despre cât de mult trebuie și e nevoie de 5G. Ceea ce înseamnă un plus de jumătate la salariu brut, la care se vor adăuga, pentru 4 ore, 7140 lei – leafa de pe noul proiect.

Gabriel Pleșa, primar, și Robert Roman, om de bază al primarului

Mai exact, l-a reformat Pleșa pe acest Robert, de l-a dus de la o leafă de vreo 4.000 la peste 10.000 lunar. Reformă nenicule!

Ah, să vă mai zicem și cu câte milioane a crescut fondul de salarii din Primărie, de când e Pleșa mare reformator? Vă zicem, da’ într-un alt text…

3.5 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
pilu
pilu
20 ianuarie 2022 21:18

Constatăm pe zi ce trece şi trece repede, că acest Pleşa devine un om de căcat.

trackback

[…] După care v-am spus că domnul Robert va candida, o va face de unul singur și că va câștiga. […]