Frumoasă viața la noi, la sat. Știți comuna Vințu? O știți, normal. E comuna aia, cum pleci din Alba Iulia, mergi într-o direcție, apoi faci stânga sau dreapta, în funcție de cum arată GPS-ul și gata, ești la Vințu de Jos.

Ei bine, comuna asta are și n-are primar. Adică, are un primar ales, un anume domn Barbu, aproape la fel de celebru ca și fratele său, alt Barbu, mare om de afaceri și prezentator de emisiune la TV, acolo unde se duce Primarul Pleșa la curățat, când i se umplu mânecile de scame. Acum, primarul Barbu e suspendat, pe motiv că dosare, combinații și chestii. Adică ar fi vorba de o chestie care implică niște contracte pentru diverse studii și măsurători, făcut cu ceva firmă de prin București, și care erau cumva necesare la niște investiții făcute prin CNI, numai că cei de la CNI dădeau ei studiile alea și măsurătorile, în regim moca. În fine, e vorba de o combinație care se duce către milionul de europterix.

Sigur, Barbu Primarul e absolut nevinovat, până se va fi pronunțat o instanță, definitiv și irevocabil.

Iar cât timp primarul Barbu e suspendat, de primărie se ocupă vicele Petre Morar, omul de încredere al primarului suspendat. Adică domnul de jos, cel invitat de fratele Barbu la emisiunea lui de la TV, să vorbească – ce ironie – despre devalizarea UAT-urilor.

Petre Morar – captură youtube.com

Ei bine, zic niște păsărele de prin Primăria Vințu, domnul vice Morar e în ultima vreme un fel de James Blond, agentul 0,07%. Căci, spun sursele, omul umblă la el cu două telefoane, unul la care vorbește și un altul cu care înregistrează tot ce zic oamenii de prin instituție. Pentru că, zic sursele, strategia de apărare a primarului, în instanță, ar fi să arunce măgăreața pe angajați, cum că ei ar fi cei care au adus firma bucureșteană în instituție iar el, sărmanul, doar a semnat. Ca primarul.

Adică, să-i dea cineva, și repede, omului un brevet de invenție, ori măcar inovație, că tocmai a descoperit că telefonul poate fi folosit pe post de reportofon.

În altă ordine de idei, o să vă mai stricăm deranjul în viitor cu niște texte de prin Vințu, că pe acolo se întâmplă lucruri super interesante. Spre exemplu, fix azi, vicele Morar a propus un proiect, care a și trecut, prin care Primăria va amenaja un teren de sport, bază de agrement, din-astea, fix lângă o clădire închiriată de Andrei Barbu, omul de TV și fratele primarului suspendat și cercetat. Și unde a merge super un spațiu de alimentație, terasă, din-astea…

4.5 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile