Un condamnat penal, promovat de Pleșa interimar la Resurse Umane, se pregătește să câștige un concurs pentru postul de șef birou

În vara anului trecut, prin semnătura primarului Gabriel Pleșa, un fost condamnat penal, angajat pe postul de auditor în cadrul primăriei, era uns în postul de șef al Serviciului Resurse Umane. Temporar, desigur, asta pentru că ocupantul de drept al postului se suspendase din funcție pentru un an.

Este vorba de numitul Anghel Ștefan Bogin, fost director executiv în cadrul Finanțelor Publice Alba, personaj implicat într-unul dintre cele mai răsunătoare dosare de corupție întocmite de DNA în Alba, dosar în care mai fuseseră implicate personaje precum Doina Scutea, fost decan al Baroului Alba, precum și importați oameni de afaceri.

Anghel Ștefan Bogin a fost, la momentul respectiv, arestat preventiv pentru 29 de zile, iar ulterior a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare, cu suspendare, pentru infracțiunea de cumpărare de influență, sentința definitivă fiind pronunțată în anul 2014.

Întreaga povestea promovării lui Bogin din simplul post de auditor în acela de șef al Serviciului de Resurse Umane o găsiți aici.

Devenit unul dintre apropiații lui Pleșa, în special prin prisma noului post, de care sunt legate toate angajările în Primărie – și au fost o groază de angajări de când e Pleșa primar, că nici n-avem timp să scriem despre toate – Bogin urmează să fie premiat cu un post călduț, dar mai ales definitiv.

În data de 11 aprilie, adică săptămâna viitoare, va avea loc un concurs pentru ocuparea postului de Șef Birou, gradul II, în cadrul Serviciului Resurse Umane – Administrativ. La concurs s-a înscris un singur concurent, cu numele de dosar 33039/24.03.2023. Și, spun sursele noastre, ar fi vorba în acest caz tocmai de Anghel Ștefan Bogin.

Ceea ce, firește, felicitări domnului Bogin pentru câștigarea concursului care va fi avut loc săptămâna viitoare!

Ce frumos! În cadrul Direcției Resurse Umane, una din care directorul s-a autosupendat pentru un an, vor fi doi șefi de birou, Angel Bogin la Resurse Umane și Robert Roman la administrativ, ambii considerați ca fiind băieți de casă ai vechii administrații, dovediți însă a fi mai degrabă niște sectanți baftiști, care se închină la scaunul de șef și nu la persoana care-l ocupă.

Desigur, pentru Robi se pregătește un post și mai călduț, că doar n-o să rămână în postul ăsta de șef birou, care e oricum ocupat temporar, tot prin dispoziție semnată de primarul Codru Pleșa Gabriel, însă despre asta v-am mai zis și o să vă mai zicem în zilele ce urmează.

Pe de altă parte, zic sursele noastre, la Direcția Resurse Umane se urmărește un plan ce merge mai departe de acest concurs organizat cinstit și corect, pe care-l va ocupa Bogin, în mod cinstit și corect, în data de 11 aprilie. Mai exact, în cazul în care Andreea Loredana Man, șefa Serviciului – suspendată până în data de 1 iulie 2023 – se va întoarce la serviciu, conducerea primăriei va opera o nouă reorganizare. Ca și în cazul Poliției Locale, transformată din Direcție în Serviciu, se va schimba treaba și la Direcția Resurse Umane în așa fel încât la butoanele angajărilor să ajungă un anume băiet, deja putem spune șef de birou, știți voi cine.

Deh, fără nepali în funcții publice! Ăsta, fără penali…

Va urma, normal că va urma…

4.4 5 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
nicolaie
nicolaie
23 aprilie 2023 2:31

Curajosule stai de vorba cu persoana pe care o critici de dragul de a spune ceva rasunator si te vei convinge de contrariu daca ai buna vointa si iubesti adevarul pe care il ascunzi dupa o sentinta.

trackback

[…] și unificarea celor două sub o singură umbrelă, de al cărei mâner ar urma să țină tocmai Anghel Ștefan Bogin, fostul condamnat penal, personaj promovat de Pleșa în repetate rânduri, cum am mai tot scris noi pe […]

trackback

[…] șef birou în cadrul Serviciului Resurse Umane – Administrativ. Adică în subordinea lui nenea Bogin, un distins fost condamnat penal, reevaluat de Gabriel Codru Pleșa atât de tare încât l-a …, unde nici măcar nu poate face toate chestiile din fișa postului, pe motiv de condamnare […]

trackback

[…] loc un concurs pentru ocuparea unui post în cadrul Serviciului Resurse Umane – Administrativ (serviciul ăla unde dottore Pleșa l-a promovat șef pe fostul condamnat penal Bogin Anghel), „un post, funcţie publică specifică de execuție, pe perioadă nedeterminată, de inspector […]