Situată în județul Caraș-Severin, Cascada Bigăr este unul din cele mai căutate obiective turistice din România și apare în multe ghiduri turistice internaționale.

Spectaculoasa cascadă s-a prăbușit luni, 7 iunie 2021, anunță Romsilva.

„Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, s-a prăbuşit luni din cauze naturale.

Travertinul şi muşchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni şi greutate, iar luni a cedat sub propria greutate.

Colegii noştri sunt la faţa locului, iar zilele următoare vom reveni cu mai multe amănunte şi imagini”, precizează Romsilva.

Reprezentanții Romsilva au precizat că prăbușirea cascadei nu are legătură cu alimentarea cu apă a pescăriei Valea Miniș, așa cum acuzase activistul de mediu Mircea Jumanca:

„Romsilva respinge cu fermitate informațiile false referitoare la prăbușirea Cascadei Bigăr, lansate în spațiul public de un ghid de turism și „activist de mediu”.

Acesta a lansat informația FALSĂ că prăbușirea cascadei Bigăr ar fi fost provocată de captarea apei de către păstrăvăria Valea Miniș.

Care este adevărul?

Păstrăvăria Valea Miniș a fost construită în perioada 1986-1988, inclusiv o lucrare de captare pe izvorul Bigăr, iar în ultimii 33 de ani NU s-a mai efectuat nici o lucrare suplimentară, deci NU aceasta este cauza prăbușirii cascadei.

Așa cum am precizat anterior, cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale, sub propria greutate, în urma acumulării în timp a travertinului și a mușchiului.

Informați-vă corect !!”. (foro: expressdebanat.ro)

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile