Un angajat al primarului PNL, Gabriel Pleșa, ar fi distrus și furat de la PSD

Pe locuri, fiți gata, campanie! Wellcome to the jungle!

– intro explicativ și lung –

De o bună bucată de vreme, PSD Alba, în speță subprefectul Corneliu Mureșan, care și-a pus numele pe campania asta, îi toacă mărunt pe Ion Dumitrel și acoliții săi din PNL Alba. Bașca, omul are și muniție: APA CTTA și prețurile la apă-canal, care-s atât de mari la noi în județ, de parcă ai zice că vine Evian la robinet. Așadar, firmă publică de partid, ticsită cu sinecuriști, salarii uriașe și bonusuri la fel, iar fraierii de cetățeni plătesc. Că ce să și facă? Asta e normalitatea, la noi, de ani buni. Numai că, spre deosebire de ultimii 20 de ani, ăștia mai noi de la PSD au decis să le dea în freză, să le rupă țeava electorală în cap. Și funcționează.

Cu toate astea, călare pe cei 60 de primari strânși cu ușa alocărilor bugetare, fotoliul lui Dumitrel e încă sigur. Nervi sunt, stres este, însă nu-i chiar disperare la PNL că riscă să piardă. Nu încă.

Colac peste pupăză, unde marii strategi ai PNL Alba, în frunte cu plagiatorul impostor Florin Roman și eminența cenuștie, Popescu Mână Lungă – că Dumitrel e un fel de bătrân ramolit, pe care șmenarii îl țin în geam, să mai încaseze patru ani dividende politice – au socotit că, dacă-l iau pe Pleșa în partid, închid iar județul. Numai că s-au trezit că PSD a scos din căciulă un candidat care are toate șansele să șteargă pe jos cu păpușa întoarsă la matcă. Asta pentru că Voicu Vușcan nu-i candidatul tipic. Și nici măcar politicianul tipic, încă. Manager de top, dovedit, nu ca ăștia de-s de 20 de ani cu simbrie la stat, dar se laudă că sanchi vin din mediul privat, unde și-acolo au făcut afaceri cu statul, Voicu Vușcan pare scos din alt film. Și, ce să vezi, poate că albaiulienii s-au cam săturat de același film, cu erou principal de la USR, în rol secundar de la PNL.

Iar peste toate astea, în PNL mai e și problema Hava Mircea, care are toate șansele să rămână acasă, că lista de europarlamentare e cam îngustă.

Cam asta e starea de spirit în partidul marilor plagiatori, în cadrul căreia se petrece povestea de mai jos.

– gata intro, acum povestea –

PSD Are prin oraș niște corturi, că strânge semnături ca să-i facă pe cei de la PNL să reformeze APA CTTA și să reducă prețul la apă și canalizare. Asta-i povestea. Și, sigur, există motiv întemeiat, e ok, însă e campanie electorală. Mă rog, nu-i zice așa, dar asta e. Nu că Pleșa cu pulifricii din Primărie plantează cireși ca să aibă unde se ascunde elefanții roz. Tot campanie fac și ăia.

Cort PSD – Centru – fără latura șutită

Duminică noapte, de la corturile PSD din Centru și Cetate, dispar câte o parte laterală, tocmai aia în care apăreau moacele șefilor PNL cu rol în compania sinecură, APA CTTA, anume Dumitrel, Bardan și Nistor. Tăiate, luate, să nu mai vadă nimeni că „PNL te arde la buzunare”.  A doua zi dimineața, adică ieri, cei de la PSD constată fapta și, normal, anunță Poliția Municipală, care începe să cerceteze.

Bannerul/latura de cort distrusă și șutită

Astăzi, pe surse, aflăm și numele făptașului, Szabo Buzatu Gabriel, angajat contractual în cadrul Poliției Locale Alba Iulia. Și, fină ironie, la serviciul de pază. Bașca, zic aceleași surse, Szabo, care e cunoscut prin Primărie și partide drept Telu, ar fi semnat deja proces verbal de recunoaștere. Deh, omul fusese prins pe camere.

Szabo, zis și Telu – captură youtube Ziarul Unirea

Telu a crescut, se poate spune, în sediul PNL Alba. Mă rog, la sediul PD. A ș fost nășit/botezat de fostul senator PDL, Alexandru Pereș, la o vârstă ceva mai înaintată. Ceea ce, foarte frumos. Crescând lângă căruța PDL-PNL, a ajuns să lucreze în primărie, polițist local. Prin 2020, însă, când în primărie a rămas Paul Voicu, după ce Telu a fost implicat în niște scandaluri cu vecinii de bloc – primise un apartament cu chirie de la ANL prin Ampoi, fusese cât pe ce să-și piardă locuința. Vecini, scandal, comportament public indecent, toate cele. Așa că Telu l-a luat în brațe pe candidatul Gabriel Pleșa. Legenda spune că Telu avea o mână așa de iute că lipea afișe cu Pleșa din mers, chestie care l-a ținut în loc. Adică pe post, în Primărie. De altfel, omul era printre acei băieți din online gata să muște din tine dacă ziceai ceva despre hainele cele noi ale împăratului Pleșa. Iar Pleșa, un iubitor de oameni, l-a iubit și-l iubește pe Telu, așa cum îi iubește pe toți angajații fideli ai primăriei.

Acum, să ne înțelegem, departe de noi să zicem că vai de mine, l-a pus Pleșa pe Telu să rupă și să distrugă corturile PSD. Și nici nu zicem că s-ar fi înțeles din priviri, cu toate că unii oameni au talentul ăsta, iar primarul Pleșa are acea capacitate și privire, că dacă te uiți în ochii lui vezi tramvaie, spitale, bunăstare, investitori, parcări subterane cu atâtea nivele de n-au avut dacii tuneluri energetice așa adânci, și multe multe multemulte altele pe care nu le-a făcut în patru ani doar din cauză că le va face în următorii patru, sau opt.

Așadar, una peste alta, un angajat al primăriei, la Poliția Locală, serviciu pază, vandalizează, distruge și șutește corturile de campanie ale PSD Alba. Bun venit în campanie! Ne așteaptă trei luni lungi de tot…

4.7 13 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Godja Ion
Godja Ion
17 martie 2024 4:18

Albaiulienii vor vota tot PNL pentru că așa sunt setați, de 33 de ani asta fac și eu zic că ne meritam soarta!