Turul Romaniei ajunge la Alba Iulia

În ultimele patru ediții, Mica Buclă, un eveniment de referință pentru sportul românesc și una dintre competițiile sportive autohtone cu cea mai îndelungată tradiție, a adunat la start peste 400 de cicliști și aproape 70 de echipe din zeci de țări din întreaga lume. Tricoul galben a fost îmbrăcat în România de campioni renumiți precum Alex Molenaar (Olanda), Jakub Kaczmarek (Polonia), Mark Stewart (Cehia), iar ediția din 2020 a fost câștigată de Eduard Grosu, concurent în echipa națională a României.  În calitate de partener principal al Federației, în ultimii cinci ani Auchan a contribuit activ la organizarea celor mai importante competiții din calendarul Federației – precum Turul României sau Campionatul European de Mountain Bike și, totodată, a susținut prezența și performanța lotului național la multiple competiții naționale și internaționale.

Cu o configurație de traseu diferită de la an, în Turul României s-au parcurs peste 3100 de km în cele mai recente ediții, plutonul traversând zone turistice emblematice și trasee spectaculoase, precum  Țara Lăpușului în Maramureș, Colinele Transilvaniei, Transfăgărășan și chiar TransBucegi, în 2019, când Mica Buclă marca o premieră, fiind prima competiție de ciclism care a ajuns pe singurul drum care traversează Munții Bucegi.

Turul României 2024 începe pe 14 august, la Deva

În Mica Buclă și-au anunțat deja participarea 25 de echipe din 14 țări. România va fi reprezentată la start de echipa națională, două echipe continentale – Mentorise MLMsuperstars și Vini Monzon – Savini Due OMZ, dar și de două echipe de club – Team Novak și Steaua București. Echipele locale vor concura în Turul României cu cicliști din Olanda, Germania, Austria, Cehia, Franța, SUA, Kazahstan, Polonia, Italia, Muntenegru, Bulgaria, Ungaria și Croația.

Competiția este formată anul acesta din 5 etape, traseul fiind unul menit să evidențieze importante zone și obiective turistice din România, precum: Cetățile Deva și Alba Carolina, stațiunea turistică Păltiniș, Curtea Domnească din Târgoviște, Turnul Chindiei etc.

  • Etapa 1 (14 august): Deva – Vințu de Jos – Sebeș – Vințu de Jos – Alba Iulia 
  • Etapa 2 (15 august): Alba Iulia – Câlnic – Miercurea Sibiului – Gura Râului – Păltiniș
  • Etapa 3 (16 august): Sibiu – Agnita – Cârța – Sâmbăta de Sus – Poiana Mărului  – Cristian
  • Etapa 4 (17 august): Târgoviște – Moreni – Valea Lungă – Provița de Sus – Pucioasa – Vulcana Băi – Voinești – Târgoviște
  • Etapa 5 (18 august): Circuit în București
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile