Turnul Frumoasei Venețiene din Aiud va deveni punct de observare turistică

Primăria Municipiului Aiud: “Astăzi am semnat contractul pentru execuția lucrărilor necesare modernizării Liceului Tehnologic Aiud. Ca urmare a licitației publice, lucrarea va fi executată de către S.C.AWE INFRA S.R.L.. Valoarea totală a lucrărilor este de 13.312.910,55 Lei.

Durata de execuție a lucrărilor se derulează până la data de 15.12.2023.

La finalizarea lucrărilor va fi reabilitată complet atât partea interioară, cât și partea exterioară a clădirii liceului, iar turnul Frumoasei Venețiene va deveni punct de observare turistică.

Acest obiectiv de investiții este finanțat din fonduri europene și face parte din proiectul „Reabilitare și dotări Colegiul Tehnic Aiud”, Cod SMIS 2014+: 122460. În cadrul acestui proiect, pe lângă lucrările sus-menționate, vor fi dotate 30 de săli de clasă cu mobilier și echipamente TIC (table interactive, imprimante, videoproiectoare, etc.), laboratorul TIC va fi dotat cu tehnologie modernă, iar cele trei ateliere (prelucrare mecanică, auto și electrotehnică-electronică-automatizări) vor fi echipate cu aparatură modernă.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv Specific 10.2 – Creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic și învățare pe tot parcursul vieții.”

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile