Turism bugetar, acum *alături de firmele abonate la Primărie

Când îl ai primar pe Găbiță Codru, care salivează precum câinele lui Pavlov, de câte ori sună soneria unei deplasări în interes de serviciu, ceilalți atârnători de prin instituție trebuie să găsească variante alternative pentru a petrece și ei un city-break măcar, în interes de serviciu.

Spre norocul lor, pe lângă buget *și bani europeni vizite oficiale există și firme abonate la banul public, care pot oricând să compenseze, să plimbe și nulitățile din liniile doi și trei ale instituției.

Uite, de exemplu, contractele de întreținerea spațiilor verzi au fost câștigate, recent, de Sport Turism, firma aia din Constanța, pripășită prin Alba Iulia odată cu mai celebrul Polaris, și de care se ocupă un fost consilier local, bun amic cu primarul Codru. Ei bine, dacă tot au câștigat ambele loturi, băieții de la Sport Turism – ce nume predestinat! – trebuie să joace puțin sport și să organizeze și niscaiva turism bugetar. Vorba aia, avem niște spații verzi în Alba Iulia, Grădinile Suspendate ale Semigravidei, nu alta. Sau, mă rog, o să avem, că doar în fruntea orașului e unul care zilnic naște câte o nouă promisiune. Rând pe rând. Pe rând. Pe rând!

Eh, fiți atenți! În perioada 21 – 23 februarie, la Milano, va avea loc Myplant & Garden – International Green Expo, cea șmecheră chestie din Italia pe teme de horticultură, peisagistică, grădinărit și alte chestii. Normal, la chestia asta vor trimite și cei de la Sport Turism pe cineva, că doar n-o să poată altfel să transforme orașul lui Codru în grădină cum vezi la Versailles. Sau hai, măcar ca la Fontainbleu.

La târgul ăsta vor merge, pe banii firmei – adică pe banii orașului, că firma încasează la foc automat de la Primărie – și trei reprezentanți de samă ai instituției: Claudiu Nemeș, consilier personal al primarului, omul care va avea direcția lui, Grande cado de la Pleșa, cu ocazia reorganizării; Mihai Breaz, omul care i-a luat locul Ilenei Krisbai, mama Ralucăi, fosta consilieră a lui Pleșa, acum consiliera lui Popescu; Mihai Morar, un tip pe care, întâmplător, îl cheamă ca pe ăla de e vedetă radio. Așadar, trei perechi de ochișori de bugetar se vor umezi la târgul ăsta din Milano.

Da’ și când se vor întoarce de acolo, să vedeți aranjamente cu ficuși prin Primărie, să vedeți spații verzi prin oraș, parcuri, păduri tropicale, cactuși mexicani, flori de colț pe la colțuri, rând pe rând, de n-o să se mai vadă tramvaiul de atâta splendoare…

 

Later edit: Reprezentanții Sport Turism ne-au contactat, astăzi, 5 februarie, și ne-au informat că nici vorbă să ducă ei, pe cheltuiala lor, angajați ai Primăriei Alba Iulia, la respectivul târg. Mai mult, ei își pregătiseră vizita din luna decembrie și abia acum o săptămână au aflat că urmează să meargă acolo și oameni din instituția condusă de Pleșa, iar faptul că se vor fi nimerit împreună pe acolo e doar o coincidență. Prin urmare, ne cerem scuze pentru eroare.

L-am contactat și pe consilierul personal al Primarului, viitorul director de direcție, domnul Claudiu Nemeș, care ne-a transmis că nu s-ar fi pus problema să meargă pe banii firmei respective, ci pe ai primăriei. Asta dacă va mai merge, că nu e forte sigur dacă va putea, având un eveniment important în familie, tocmai pe 23 februarie.

Ulterior, am cerut clarificări și de la purtătoru de cuvânt al primăriei, care ne-a transmis:

“Participarea la acest eveniment reprezinta o oportunitate pentru a promova rezultatele proiectului Residents of the future, finantat prin URBACT, iar costurile de deplasare vor fi sustinute din cheltuielile eligibile ale proiectului, destinate participarii la diferite evenimente, cu scopul de a realiza un plan de actiune pentru a atrage talente/ tinerii/ locuitori in Alba Iulia. De asemenea, prin programul URBACT se incurajeaza transferul de bune practici cu alte comunitati locale iar promovarea infrastructurii verzi allbastre si valorificarea lor pot contribui la cresterea atractivitatii orasului pentru locuit.”

Cu alte cuvinte, Sport Turism nu și dă bani la Primărie, doar ia, pentru întreținerea spațiilor verzi, în timp ce turiștii bugetari sunt tot turiști, doar că pe proiecte, pe bani publici europeni, pentru că oportunitate, bune practici, infrastructură verde-albastră ce trebuie promovată la Milano.

5 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile