„Tradiția pușcatului cu carbid a rămas pentru tinerii din Câmpeni cel mai așteptat moment care marchează Învierea Domnului Iisus Hristos.

Vreau ca tinerii din orașul nostru să știe că îi susțin în perpetuarea acestor tradiții de Paște.

Până anul viitor, intenționez să inițiez un proiect de Hotărâre de Consiliu Local prin care această tradiție să poată continua și să identificăm și locurile cele mai bune pentru ca pușcăturile să nu fie în apropierea locuințelor. De asemenea, voi propune și un sprijin financiar pentru ca tinerii să poată să cumpere toate cele necesare pentru pușcat și alte lucruri ce țin de buna organizare a acestui obicei de Paște.

Știu că trecem prin momente dificile dar nu trebuie să ne uităm tradițiile și obiceiurile, așa cum sunt acestea au fost lăsate din generație în generație.

Pușcatul de Paște este unul dintre cele mai populare și vechi obiceiuri din zona Apusenilor și trebuie să continue.

Rolul pușcatului este de a anunța Învierea Domnului și de a alunga spiritele rele.

Știu că aceste pușcături pot fi deranjante pentru unii dintre locuitori dar îi rog pe aceștia să fie înțelegători cu tinerii noștri și să ne amintim cu toții că și noi am fost copii.

Le mulțumesc tuturor pentru înțelegere și îmi cer scuze pentru disconfortul creat”, spune Cristian Dan Pașca, primarul Orașului Câmpeni.

Sursa foto: apuseni.info

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile