Tinerii care își doresc o careră militară în Jandarmeria Română mai au 5 zile la dispoziție să transmită cererile tip de înscriere la concursuri

Tinerii care își doresc o careră militară în Jandarmeria Română mai au 5 zile la dispoziție să transmită pe adresa  [email protected] cererile tip de înscriere la concursurile organizate de școlile postliceale de subofițeri.

Reamintim faptul că, până la data de 5 noiembrie 2023, Jandarmeria Alba desfășoară campania de recrutare pentru cei care doresc să urmeze o carieră militară în Jandarmeria Română, fiind alocate un număr de 700 locuri,  astfel:

• la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sunt scoase la concurs un număr de 350 locuri, dintre  care 3 sunt destinate cetățenilor de etnie romă, iar 3 locuri celor de altă minoritate;

• la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni sunt scoase la concurs 350 locuri, dintre  care 3 sunt destinate cetățenilor de etnie romă, iar 3 locuri celor de altă minoritate.

Cererea-tip de înscriere se completează lizibil, se semnează și se transmite EXCLUSIV în format electronic (scanat) până pe data de 5 noiembrie a.c.,   pe adresa de e-mail: [email protected] ,  inclusiv în zilele de sâmbătă si duminică, iar dosarele de candidat se depun în volum complet,  până pe data de 24.11.2023,  ora 16.00, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.

Pentru a urma cursurile școlilor militare de subofițeri de la Drăgășani sau Fălticeni, trebuie îndeplinite anumite condiții ce pot fi consultate pe site-ul:  www.jandarmeriaalba.ro, secțiunea Carieră /Anunțuri admiteri.

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează conform planificării care fi comunicată ulterior, prin postarea în timp util pe pagina de internet a Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.

Proba  de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 07.12.2023-13.12.2023, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidații au  optat. Pentru cei înscriși la Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba, aceasta se va susține la centrul zonal de selecție al Școlii de Agenți de Poliție ” Septimiu Mureșan „ Cluj Napoca.

Proba de verificare a cunoștințelor se va susține în data de  16.12.2023,  la unitățile de selecție de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice și  va consta într-un test grilă ce cuprinde subiecte din disciplina limba română, disciplina limbă străină, subiecte din legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului şi subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic.

Examinarea medicală se va realiza în perioada 20.12.2023-25.01.2024 pentru candidații care se încadrează în numărul locurilor scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Sunt declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 02.02.2024.

Mai multe informații se pot obține la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Albai, situat în municipiul Alba Iulia, strada Alexandru Ioan Cuza sau  la numărul de telefon 0258812318/interior 24407 sau 24535 (Serviciul Resurse Umane).

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile