The special ones

Ia, ce să vezi, iar am revenit la nesfârșita discuție despre pensiile speciale. Ai zice că se simte miros de campanie electorală. Căci, dacă am învățat ceva în ultimii ani, pe lângă faptul că n-o să elimine nimeni vreodată mizeriile astea de pensii speciale, e că treaba asta e mereu „dezbătută” în prag de alegeri. Că atunci se vine cu promisiuni, cu soluții, cu esența de politică românească, acest sublim „o să…”.

Sigur că nici PSD și nici PNL nu vor eliminate pensiile speciale. Nici o surpriză aici. Cum nu-i vreo surpriză că, prin ambele partide, mai apare câte unul care zice că, helooo, ei de fapt vor și că „o să…”. Însă ăsta e un joc de glezne pe care l-am mai văzut cu toții și la care nu mai pune nimeni botul.

Sigur că USR, nota bene!, e cam singurul partid care susține în mod ferm eliminarea acestor pensii speciale. Poate că, cel puțin în cazul ăsta – că în cazul altor marote, precum fără penali, fără impostori și altele în care au dovedit că-s la fel de pesediști ca peneliștii, ori invers – ei bine poate că în cazul ăsta chiar e o chestiune susținută pe bune de către USR. Sau poate că-s doar un partid mic și tânăr, încă nepopulat cu beneficiari special. Încă…

Pe de altă parte, faptul că USR, care a cam croșetat PNRR-ul, a băgat chestia cu pensiile speciale în condițiile asumate ca să primim banii europeni mi se pare o chestie super mișto. Pare că cineva de acolo, de la USR, a înțeles că orice schimbare de substanță pe aici pe la noi nu s-a făcut și nu se va face din voință proprie, din planuri și proiecte interne, ci doar sub presiunea organismelor europene. Și foarte bine a făcut Ghinea când a pus treaba asta acolo, dacă el e autorul.

Spre ghinionul lor, a acelor oameni ok din USR, că încă mai sunt oameni ok pe acolo, care nu s-au botezat încă politic în apele Dîmboviței, ei bine spre ghinionul lor, de tot acest circ va beneficia…. AUR! Yup! Fucking AUR!

PSD și PNL, partidele astea cu buzunare mari și pline de moluște bugetofage, sunt în stare să renunțe la miliarde din bani europeni, numai să-și țină specialii mulțumiți! Iar când treaba asta va deveni o certitudine, va exista următoarea reacție, mark my words: UE ne IMPUNE să…!!! Noi nu suntem sclavii UE….!

Sigur că aceste labe logice vor fi rostogolite pe limbă de fel și fel de trepăduși de prin PNL și PSD, alde Florin Roman sau Călin Mătieș, aceste extreme ascunse în iarbă ale periferiei politice. Însă, cel mai mult și mai mult vor urla băieții din AUR.

De dragul pensiilor speciale, PSD și PNL vor încerca să joace un teatru al independenței, al puterii care nu face sluj la Bruxelles. Însă cei care vor bate cel mai tare toba, cei care vor urla ca din gură de șarpe că nu suntem sclavii UE, vor fi cei din AUR. Ideea pensiilor speciale, această mizerie bugetară absolută, va cădea în subsidiarul unei discuții despre cum UE ne bagă pumnul în gură, despre cum UE ne zice ce să facem și cum să facem, despre cum UE nu ne lasă să fim daci liberi și ne șantajează cu fondurile europene! Deci mueue!!!!

Mark my fucking words!!!

5 3 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile