Teodor Laurean lansează „Izolarium” și „Nebunul din capătul satului”, luni, la Biblioteca Comunală Rădești

Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vă invită luni, 16 octombrie 2023, începând cu ora 16.00, la Biblioteca Comunală Rădești, ocazie cu care vor fi lansate și prezentate volumele „Izolarium” și „Nebunul din capătul satului” semnate de autorul Teodor Laurean.

În urma implementării Raftului Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba la Rădești, în octombrie 2022, instituția noastră a păstrat o strânsă colaborare cu Biblioteca Comunală Rădești. Această colaborare se concretizează prin organizarea unei lansări de carte a autorului autohton Teodor Laurean.

La momentele care se vor desfășura luni, la Biblioteca Comunală Rădești, vor participa, alături de delegația Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, primarul Comunei Rădești, Alin Nicula, Ioan Hădărig, mangerul Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, scriitoarea Helene Pflitsch și alți invitați.

Publicul prezent se va bucura de un moment liric de mare ținută, moderat de domnul Ioan Hădărig, alături de cele două invitate speciale: scriitoarea Helene Pflitsch și doamna Cornelia Milea, cadru didactic. Iar Ansamblul „Flori de Mai” Rădeşti  coordonat de doamna Liana Stoica va oferi un moment artistic special de dansuri populare.

Teodor Laurean s-a născut la 18 ianuarie 1958, în localitatea Meșcreac, comuna Rădești, județul Alba. A debutat în anul 1976 în  ziarul județean „Unirea”  și în Antologia județeană „Poarta inimii”. În decursul anilor, a publicat în revistele „Luceafărul”, „Convorbiri literare” „Ateneu”, „Discobolul”, „Sintagme literare” etc. A obținut diverse premii literare, între care: Premiul „Convorbiri literare” la „Festivslul „Porni Luceafărul”, Ipotești, Botoșani (1989), Premiul „Familia” la Festivalul „Porni Luceafărul”, Ipotești, Botoșani (19914) sau Premiul Comitetului județean de cultură Alba, la Festivalul „Lucian Blaga” Alba (1991).

Evenimentul de luni are loc în cadrul proiectului 3.17 Lansări și prezentări de carte, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Rădești și Biblioteca Comunală Rădești.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile