Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia este invitat să participe la „Gala Aniversară ImPuls Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată”

Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia este invitat să participe la „Gala Aniversară ImPuls Țăndărică – 78 de ani cu cortina ridicată”. Această gală are caracter competitiv, spectacolele intrând în atenția unui juriu de specialitate, format din: Doina Papp, Mihaela Michailov și Octavian Szalad.

Așadar, în data de 6 noiembrie 2023, de la orele 10:00, Teatrul de Păpuși „Prichindel” va susține la Sala Țăndărică, București, spectacolul „Hansel & Gretel – o poveste urbană”, regia Ana Crăciun Lambru.

Hansel si Gretel este o adaptare în versuri după povestea clasică, care pune în scenă, cu umor și cântec, teme de actualitate din societatea noastră. În povestea reinterpretată, cei doi copii provin dintr-o familie săracă și locuiesc într-un cartier mărginaș al unui mare oraș. Văzând greutățile părinților lor de a pune mâncare pe masă, ei hotărăsc să pornească în aventură prin oraș ca să găsească de mâncare și să îi scape pe aceștia de grija de a le asigura hrana. În călătoria lor se întâlnesc cu personaje haioase și au parte de mici lecții de viață. Când firimiturile presărate pe stradă sunt ciugulite de vrăbiuțe și copiii nu mai găsesc drumul spre casă, Polițistul zelos îi duce la Căsuța de Turtă Dulce – un orfelinat cum n-au mai visat. Aici, misterioasa Doamnă Vrajbă le oferă o masă și… viața lor ia o întorsătură ciudată.

Spectacolul este inspirat de misiunea Fundației Hope and Homes for Children, care și-a propus să transforme toate centrele de plasament din țară în Centre de Bine și Case Familiale, pentru a preveni separarea copiilor de familie și a asigura reintegrarea acestora în societate.” – Ana Crăciun Lambru, regizor

HANSEL & GRETEL – o poveste urbană

Scenariul: Ana Crăciun Lambru după basmul Fraților Grimm

Regia: Ana Crăciun Lambru

Scenografie păpuși și costume:  Alexandra Budianu

Scenografie decor: Elena Iorga

Muzica: Cári Tibor

Distribuția: Ioana Bogățan, Mădălin Costea, Irina Melnic, Cătălina Mihăilă, Ramona Benchea Mincu, Iulian Costea

Asistent regie: Elena Madaras                    

Producție păpuși și decor: Free Puppet Theatre

Lumini: Călin Popa

Sunet: Florin Andrea

Mașiniști: Gheorghe Hațegan, Florin Badiu

Manager: Ioana Bogățan

Cristina Smadea,

Secretar literar

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile