Surse. Cum vrea Primăria să dribleze austeritatea

Oficial, posturile neocupate din organigrama instituțiilor ar urma să dispară, odată ce va fi adoptată acea minunată ordonanță a austerității. De altfel, angajările la stat sunt blocate de o bună bucată de vreme. Ceea ce n-a însemnat prea mare lucru, că doar s-au găsit mereu portițe. Despre una v-am povestit noi recent, cum un bugetofag sadea, oengist pe banii statului, fost consilier al lui Hava, a fost reevaluat de nenea Pleșa și angajat în primărie. Adică angajat la asistență socială, pe un post unic, după care a fost imediat mutat la tanti Seemann, la echipa cu proiectele europene, de unde oricum încasa încă dinainte să fie angajat pe bune. Că așa se fac angajările combinație, e sanchi nevoie urgentă de un om acolo, că e post unic, deci se din-ăla unde încă se poate angaja, după care urgența dispare și în câteva zile e mutat unde are nevoie de el nenea primarul. Doar e mereu nevoie lăudători la casa unui primar.

Ei bine, acum, umblă vorba prin Primărie că nenea Pleșa ar fi găsit o altă metodă prin care dribleze povestea asta cu austeritatea. Pentru că, încă, mai sunt o grămadă de posturi libere în organigramă. Și, până să se dea ordonanța aia prin care ce nu-i ocupat va dispărea, se mai pot face transferuri. Nu angajări ci transferuri din alte instituții. Ceea ce, din ce spun sursele noastre, se și urmărește.

Sigur, oamenii ăia se vor muta de la stat la stat, deci nu-i mare lucru, nu? Adică, tot noi îi plăteam, nu-s oameni în plus, o să ziceți. Păi așa e, dar nu e chiar așa. O dată pentru că în Primăria Alba Iulia sunt niște salarii de bălesc funcționarii francezi privind la ele. Pleșa are vreo 28.000 de lei brut. Da, da, 28 de miuțe, sărăcuțul. Meritați, desigur, că doar muncește pentru orașul ăsta 24 de ore pe zi, uneori și noaptea. Și de multe, foarte multe ori, muncește pentru oraș și în străinătate, în deplasările alea în sanchi interes de serviciu. Mă rog.

Eh, da’ nu-i vorba doar de salarii aici, că mai e o șmecherie. Ordonanța asta a lu’ pește prăjit, cu sanchi austeritatea, nu doar că rade posturile neocupate, însă schimbă și condițiile șefilor. Adică nu mai poți avea Direcție decât dacă ai atâția oameni, Serviciu dacă ai atâția, șef de birou la fel și tot așa. Practic, dacă nu reușesc să transfere rapid niște oameni de prin alte instituții, să umple organigrama aia cât mai există în forma asta, mulți dintre șefi vor ajunge să fie mai puțin șefi sau chiar deloc. Vă dați seama ce necaz pe unii din primărie, să ajungă ei să ia doar 10-12 miuțe lunar, neto, ca să frece belingărul, în loc de 13 cât iau acum. Văleu, asta tragedie, nu războiul din Ucraina, incendiile din Grecia ori altele.

4.4 7 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile