Sub camerele de filmat ale primăriei, malul Ampoiului a devenit groapă de gunoi

Că albiile râurilor sunt veritabile gropi de gunoi, nu mai e de mult vreo noutate, iar Ampoiul nu-i vreo excepție. Drept dovadă, apar în mod regulat fel și fel de „acțiuni de ecologizare”, unde partide și instituții publice se joacă de-a PR-ul și reclama. Asta în condițiile în care instituțiile publice care trebuie să lupte cu acest fenomen, instituții care altfel sunt ticsite cu băieți și fete de la partid, dorm liniștite.

Pornind din zona Bărăbanț, în amonte, întreg malul stâng al Ampoiului a devenit o veritabilă groapă de gunoi. Și nici măcar nu vorbim despre micile, dar multele, gunoaie aruncate de x și y, căci zona a fost mai mereu una poluată. Acum, se pare, malul Ampoiului a fost transformat într-un veritabil depozit de deșeuri inerte. Și, culmea, totul se petrece sub camerele de supraveghere ale Primăriei Alba Iulia, montate acolo tocmai pentru a descuraja acest fenomen. Pe o distanță de câțiva kilometri, mici munți de moloz par să formeze un veritabil dig.

Că totul se întâmplă cu acordul autorităților locale? E greu de spus. Nu există nici o pancartă, niciun indicator, nimic care să ateste așa ceva, ori faptul că deșeurile inerte din imaginile de mai sus au fost depozitate acolo temporar ori cu acordul cuiva. Și toate astea se petrec în albia minoră a râului, sub chiar camerele de luat vederi montate de primărie. În plus, coincidență sau nu, acest întreg lanț muntos, în miniatură, format din deșeuri inerte, a apărut în timp ce întreg orașul e în șantier, în timp ce se sapă în toate drumurile, în cadrul marilor proiecte de mobilitate urbană.

Mai departe, printre arbori, se pot vedea, pe tot malul drept al râului, gunoaie peste gunoaie, de la sticle de plastic și deșeuri menajere, până la deșeuri industriale, aruncate haotic peste tot, din loc în loc. Ai zice că ești undeva la Glina, ori în Pata Rât, nicidecum în municipiul Alba Iulia, pe malul unui râu.

Câteva sute de metri mai înainte, tot pe malul stâng al Ampoiului, în amonte, în mijlocul câmpului răsare un crater. Nu e, desigur, rezultatul unei bombe, ci pur și simplu e o veritabilă „carieră”, apărută peste noapte, ai căror autori au dispărut la fel de repede ca și materialele exploatate. La fel, nu există vreun panou, gard, autorizație la vedere, nimic. Doar o mare groapă în câmp, în apropiere de malul stâng al râului.

Spre norocul nostru, există autorități în Alba Iulia. Există Primărie, Poliție Locală, Agenție de Protecție a Mediului, Gardă de Mediu, Apele Române și câte și mai câte alte autorități care, suntem siguri, iau și vor lua măsuri. Și vor putea și explica situația prezentată în rândurile de mai sus.

Prin urmare, mai urmează…

L.E. Contactați de abnews.ro, reprezentanții Gărzii de Mediu ne-au declarat că există o anchetă în desfășurare, cu privire la situația prezentată în text, și prin urmare nu pot oferi detalii din anchetă în acest moment.

3 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile