Noi stenograme au apărut pe piață, de această dată privind influențele politice în Ministerul Transporturilor. În acest scandal este implicat inclusiv Daniel Manole, şeful Agenţiei de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, arestat la domiciliu pentru abuz în serviciu, luare de mită şi constituire de grup infracţional organizat.

Procurorii DNA l-au interceptat pe liberalul Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, în timp ce încerca să îl convingă pe ministru să menţină în funcţie un angajat din subordinea lui.

Stenogramele au apărut pe site-ul www.g4media.ro.

Dumitrescu Iulian: „Zi direct, domle, vreau să-l omor, am un interes sau… Deocamdată am interes pentru organizația Constanța io, ca să-ți zic mai direct, să-l ții p-ăla”.
Drulă Cătălin: „Și care, ăăă, adică tu ce părere ai despre omul ăsta? Sau ce…”
Dumitrescu Iulian: „El e ok, așa”.
Drulă Cătălin: „Manole, nu?”
Dumitrescu Iulian: „Da. (…) Adică, dacă poți să mai mi-l lași o perioadă sau așa, îmi spui.”

În interceptări apare și un senator PNL, George Stângă, care a acționat alături de Iulian Dumitrescu la rugămintea liderului PNL Constanța, Bogdan Huțucă.

Presiunile politicienilor liberali veneau în urma declanşării de către ministrul Drulă a unui control la Agenţia Romană de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, instituţie condusă de Daniel Manole. În urma probelor strânse, Manole a fost pus sub acuzare pentru fapte de corupţie.

În momentul în care Daniel Manole (şeful Agenţiei de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare) a fost arestat, Ministerul Transporturilor a anunţat şi revocarea lui din funcţie.

În acelaşi dosar au fost reţinuţi trei oameni de afaceri. Aceștia ar fi încercat să găsească un intermediar care să îl convingă pe ministrul Cătălin Drulă (membru al USR). Au fost înregistraţi în timp ce-i spuneau acestuia că: „Drulă nu e om, e câine (…) Omul e nebun! Nu se înțelege cu nimeni”.

De asemenea, senatorul PNL George Stângă încearcă să-l convingă pe ministrul Transporturilor să menţină în funcţii directorii a două instituţii din Galaţi: Administraţia Fluvială a Dunării de Jos şi cea a Porturilor Dunării Maritime.

Stângă George-Cătălin: „Domnule ministru, fac ce vrei tu! Ajută-mă cu ăsta 4 luni. Ține-mi-i patru luni și după aia îți promit că nu mai vin pe la tine pentru ei. Faci tu ce consideri”.
Drulă Cătălin: „Te referi la APDM și la AFDJ?”
Stângă George-Cătălin: „Da”.
Drulă Cătălin: „Păi… Ți-am spus că soluția pentru mine este să le prelungesc mandatele, da nu e patru luni, este două luni prelungirea”.

Rămânerea celor doi directori în funcții după expirarea termenului legal de două luni l-ar fi ajutat pe senatorul George Stângă să câştige alegerile interne din filiala PNL Galaţi.

Senatorul George Stângă este principalul candidat pentru șefia PNL Galați, alegerile urmând a avea loc la începutul lunii iulie.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile