Startul campaniei “Alba Curată” va fi dat de acțiunea ”Îngrijim Arieșul”

Apele Române Mureș: Două întâlniri interinstituționale au avut loc între conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba și reprezentanți ai autorităților locale sub patronajul Consiliului Județean Alba și al Instituției Prefectului-Judetul Alba.

Prima întâlnire a avut în vedere fenomenele hidrometeorologice periculoase din ultima perioadă (vijelii, vânt puternic, precipitații mixte, căderi masive de zăpadă) înregistrate în județul Alba, care au produs blocaje pe căile de transport rutiere, cursuri de apă și afectarea rețelelor de electricitate și telecomunicații în zona Munților Apuseni. Au participat reprezentanții Secției de Drumuri Naționale, Drumuri și Poduri Locale Alba, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Direcției Silvice Alba.

În urma discuțiilor, s-a dispus luarea de măsuri urgente, constând în inventarierea arborilor din zona de protecție a drumurilor și din zona rețelelor electrice, tăierea și toaletarea copacilor care pot periclita circulația rutieră sau produce avarii la rețelele de transport a energiei electrice

Campania de ecologizare ”Alba Curată” a fost tema celei de a doua întâlniri. Startul acesteia va fi dat de acțiunea ”Îngrijim Arieșul”.

Campania are scopul conștientizării populației de a asigura un mediu înconjurător natural și sănătos prin promovarea atât a unor acțiuni de curățare a zonelor contaminate cu deșeuri aruncate la întâmplare, cât a unor acțiuni de educație responsabilă în rândul copiilor. Acțiunea își propune ecologizarea principalelor râuri din zona munților Apuseni, Arieșul Mic și Arieșul Mare. Sunt implicate primăriile amplasate pe cursul râului Arieș (UAT-urile Arieșeni, Gârda de Sus, Scărișoara, Albac, Vadu Moților, Avram Iancu, Vidra, Câmpeni, Lupșa, Baia de Arieș, Sălciua, Poșoga, Ocoliș), Instituția Prefectului – Județul Alba, Agenția pentru Protecția Mediului Alba, Direcția Silvică Alba, I.J.J. Avram Iancu, CMJ Alba, Inspectoratul Școlar Județean Alba, ISU.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile