Șoarecii de partid și canalizarea electorală

O banală ploaie de vară, de vreo două ore, a fost suficientă pentru ca Alba Iulia să ajungă un fel de piscină în aer liber. Canalizarea a cedat, înfundată cu promisiunile neîmplinite ce s-au rostogolit, mai bine de un sfert de secol, pe buzele moi ale trepădușilor din nomenclatura locală.

Luat prin surprindere de vremea nefavorabilă unui mandat plin, obținut pe propriile puteri electorale, lui Paulică nu i-a rămas decât să privească neputincios cum ploaia îi spală mica brumă de încredere, și aia rămasă moștenire de la tătuca Havana.

Cu greu corectezi consecințele, oricine ai fi și în orice loc s-ar întâmpla asta. Iar un avertisment de cod portocaliu îți spune doar cât de neplăcută va fi situația, nu-ți dă soluția”, plângea Paulică cu lacrimi de crocozaur, pe propria pagină de facebook, precum un proaspăt corijent la administrație, ce dă vina pe câine că i-a mâncat tema.

Pe undeva, avea însă dreptate, căci e greu să corectezi, în câteva luni, un sfert de secol de șmen și japcă dată banului public, un sfert de secol în care parandărătul a fost singura lumină ce a călăuzit partidul și conducerea Primăriei. Iar codul portocaliu, pesemne, e unul dat de chiar propriile sondaje de opinie.

Un val de mui, cum nici PSD-ul lui Dragnea și Dăncilă n-a reușit să smulgă de la cetățeni, a început să se îndrepte, din toate colțurile orașului aflat sub ape, către Primărie și ceata de băieți care o conduc și mulg.

Semnalul era clar. Lacrimile de crocozaur și cifrele mestecate pe post de explicație n-au fost suficiente. Prin urmare, trebuia plusat iar cacealmaua dusă mai departe. Efectivele de partid trebuiau mobilizate și tot ce mișcă-n umbra partidului a fost chemat să-i sară în ajutor lui Paulică.

A urmat un fel de mesaj a trois, al domnilor Paul Voicu, Ion Dumitrel și Ștefan Bardan. Era 22 iulie și Paulică ne anunța că „Primăria redimensionează rețeaua de canalizare”. E bine că au așteptat, totuși, să se retragă apele înainte să iasă cu gogomănia asta, căci numai asta nu ne mai lipsea, să înghețe naibii apele pe străzi. Într-un fel de dezmăț logic, toți cei trei monocotiledonați cu funcție obținută în baza carnetului de partid au început să promită. După 25 de ani în care au păstorit orașul și județul, iaca i-a apucat și cheful de muncă. Fac ei ședințe și redimensionează, și noi ar trebui să credem asta. „Începem cu începutul: vom face o radiografie a tot ceea ce avem și, cu debitmetre și echipamente de specialitate, vom determina locurile unde trebuie să intervenim pentru decolmatare”, zicea Paulică în respectivul mesaj. Deh, abia acum începem cu începutul, că în ultimul sfert de secol, în care a a avut rol de mâna dreaptă a lui Hava, se ocupa mai mult de partea cu happy ending a administratului. Acum, că va trebui să numere voturi și pe numele său, acum începe cu începutul.

Iar acest început va continua. Să vedeți doar săptămâna viitoare, cum vor curge proiectele de HCL în care Paul promite investiții. Sunt cel puțin vreo trei astfel de proiecte, din care aflăm că se vor face fel și fel de lucrări, însă nu se știe când exact sau cum.

Cât despre canalizare, până o redimensionează ei, au să apeleze probabil la varianta clasică, în care ploaia e combătută cu o ploaie de promisiuni. Vorba aia, să fie bine, ca să nu fie rău. Că binele înfrânge!

3 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile