„Soare-n cer, soare-n pământu`”: Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia a găzduit un eveniment cultural-artistic deosebit

Duminică, 11 decembrie, Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia a găzduit un eveniment cultural-artistic cu totul deosebit, organizat cu prilejul Postului Nașterii Domnului. Începând cu ora 19.00, după slujba Vecerniei, studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia au susținut concertul de colinde intitulat generic „Soare-n cer, soare-n pământu`”. Evenimentul s-a derulat pe două secțiuni, momentul artistic avându-i în prim-plan, pe de o parte, pe membrii Corului bărbătesc al Facultății și, pe de altă parte, pe cei ai Corului mixt al secției de Muzică religioasă din cadrul aceleiași instituții. Concertul a fost transmis în direct pe contul oficial de YouTube al Radio Reîntregirea, precum și pe calea undelor, în continuarea transmisiei slujbei de la ora 18.00.

Ambele formațiuni corale au fost dirijate cu măiestrie de către părintele prof. univ. dr. Domin Adam, titularul catedrei de Muzică bisericească din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Ansamblurile vocale au interpretat colinde și cântece religioase specifice Praznicului Nașterii Domnului, atât din repertoriul bisericesc, cât și din sfera creațiilor populare. La eveniment a fost prezent părintele prof. univ. dr. habil. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, care a adresat alese cuvinte de felicitare tuturor studenților implicați în cadrul ansamblurilor corale. Alături de părintele decan, la concert s-au aflat de față părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural al Eparhiei Alba Iuliei, și părintele arhid. lect. univ. dr. Răzvan Brudiu. A transmis Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile