Sindicatul Europol: Noile “ghete de intervenție”, după două luni de purtare. 529 de lei prețul plătit de Poliția Română

Sindicatul Europol: “529 lei este prețul plătit de Poliția Română pentru fiecare dintre cele peste 60.000 de perechi care vor ajunge la polițiști cu sub denumirea de „ghete intervenție”. În imagini puteți vedea cum arată încălțămintea după 2 luni de purtare. Rezistența la uzură este extrem de scăzută. Statura ghetei dispare după primele utilizări. Iar cu privire la materialele folosite avem mari dubii că acestea corespund cu cele din caietul de sarcini.

Citește și: FOTO. Sindicatul Europol: Banii publici sunt “sifonați” la vedere

Citește și: Sindicatul Europol: „De un an de zile semnalăm sub diferite forme probleme în privința noii uniforme”

La o primă socoteală, numai pentru acest element de încălțăminte „ghete intervenție iarnă”, producătorul va primi aproximativ 6,4 mil euro, și asta în condițiile care mai avem și „ghete intervenție vară”, „pantofi intervenție iarnă”, „pantofi intervenție vară”, „pantofi piele vară”, „pantofi piele iarnă”, „ghete piele”, „cizme piele”. Doar dacă adunăm prețurile pentru fiecare pereche de încălțăminte dintre cele enumerate mai sus, valoarea este de 3012 lei/polițist. Și asta pentru că, este mai „profitabil” pentru unii să înfunde polițistul cu 8 perechi de încălțăminte decât să cumpărăm 2 perechi de calitate care sunt versatile și permit utilizarea pe toată durata anului.

Citește și: Sindicatul Europol: Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane de euro

Încheiem prin a spune că sunt numeroși polițiști care și-au achiziționat cu mulți ani înainte de apariția „noii uniforme” bocanci/ghete tactice la prețuri ce nu depășeau 100 euro/buc și care nu prezintă uzură și nici degradări.

Citește și: Sindicatul Europol: „nu vom accepta să fie date „tunuri” de zeci de milioane de euro pe spatele polițiștilor”

Nu mai vorbim despre faptul că prețul de 100 euro la 60.000 de bucăți ar fi ajuns probabil la jumătate din această valoare dacă exista un interes și o analiză de piață temeinică înainte de realizarea caietelor de sarcini.”, au transmis reprezentanții Sindicatului Europol.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

3 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Citește și: Sindicatul Europol: Noile „ghete de intervenție”, după două luni de purtare. 529 de lei preț… […]

ShopArmy.ro
ShopArmy.ro
8 februarie 2023 11:11

uite ceva foarte bun bocanci tactici si accesibil la bani.

ShopArmy.ro
ShopArmy.ro
8 februarie 2023 11:12

pantaloni politie din material foarte bun si cel mai mic pret din Romania