Sesiuni de formare în domeniul drogurilor pentru Poliția Locală Alba Iulia

Polițiștii locali din Alba Iulia, pregătiți in domeniul prevenirii consumului de droguri.
23 de polițiști locali din cadrul Serviciului Poliția Locală Alba Iulia au participat, în perioada 30 martie – 26 aprilie a.c., la două sesiuni de formare în domeniul drogurilor, organizate și susținute de către formatori acreditați ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CRPECA) Alba Iulia.
În cadrul cursurilor, polițiștii locali din municipiul Alba Iulia au deprins abilități practice în ceea ce privește abordarea problemelor cauzate de consumul de droguri, fiindu-le prezentate strategiile de intervenție adaptate grupurilor vulnerabile și în situații de risc asociate consumului și traficului de droguri.
Subiectele abordate au vizat cunoașterea principalelor efectele ale substanțelor psihoactive, cadrul legal în domeniu, precum și noțiuni privind sistemul de asistență destinat persoanelor consumatoare de droguri.
Sesiunile de formare destinate polițistilor locali fac parte din activitățile specifice prevăzute în Planul de acţiune în domeniul drogurilor la nivelul judeţului Alba 2022 – 2026, având drept scop dezvoltarea reţelei locale de profesionişti cu atribuţii în domeniul prevenirii consumului și traficului de droguri.
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile