Secția de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Contractul de finanțare aprobat va fi semnat mâine

Sănătatea locuitorilor judeţului Alba este o datorie şi o prioritate a Consiliului Judeţean Alba. Toate eforturile administraţiei judeţene au drept scop asigurarea accesului la servicii medicale de calitate, la îndemâna fiecăruia, pentru că punem în centrul atenţiei omul, cu toate nevoile sale, iar sănătatea este cea care, în esenţă, dă calitate vieţii.

Mâine, 17 martie, la ora 14.00, la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureș, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, va semna contractul de finanțare aprobat, în urma cererii depuse de Consiliul Judeţean Alba, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru construirea secției de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, unde vor funcționa şi două compartimente noi, de radioterapie și cardiologie intervențională.

Patologia oncologică, dar şi cea a afecţiunilor cardiovasculare, reprezintă fenomene în creştere la nivel mondial, resimţite şi pe plan local, în judeţul nostru. Având în vedere faptul că la nivelul SJU Alba Iulia se concentrează cazurile de oncologie medicală din întreg judeţul şi chiar din afara sa, iar secția de cardiologie a spitalului este unica secție de specialitate cu regim de gardă continuă pe raza județului Alba, dar ţinând cont mai ales de performanţele corpului medical, specialişti cu experienţă şi recunoaştere naţională, a apărut ca necesară şi oportună construirea acestei secţii, menită să asigure cele mai bune servicii medicale, care să fie de un sprijin real pacienţilor, o mână de ajutor şi o nouă speranţă, pentru îmbunătăţirea stării de sănătate şi a calităţii vieţii.

Pentru Consiliul Judeţean Alba, calitatea serviciilor medicale reprezintă un deziderat, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia devine, din ce în ce mai mult, un etalon al actului medical modern, în care pacientul se află în centrul atenţiei, beneficiind de condiţii de diagnosticare, tratament şi spitalizare la standard europene. Aici, actul medical se realizează cu respect şi înalt profesionalism, prin asigurarea serviciilor specifice în funcţie de nevoile cetăţenilor judeţului Alba.

În noua secţie a SJU Alba Iulia, cu o suprafaţă totală de 6.634,51 metri pătrați, ce va fi interconectată cu celelalte compartimente medicale, pacienţii care necesită tratament, îngrijire și investigații medicale în sfera oncologiei vor beneficia de 90 de paturi în regim de spitalizare continuă și 31 de locuri de spitalizare de zi. Secţia de radioterapie, cu 25 de paturi, oferă servicii necesare tratamentului impus de afecţiunile specifice patologiei oncologice, compartimentul hematologie pune la dispoziţie 10 paturi, iar în secţia de îngrijiri paliative pot fi internaţi 25 de pacienţi. În aceste secţii, saloane vor fi ultramoderne, cu echipamente şi dotări de ultimă generaţie, care să le asigure pacienţilor cele mai bune condiţii de cazare şi tratament. Pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare vor putea beneficia de servicii de specialitate în cadrul compartimentului de cardiologie intervențională, cu 4 cabinete de consultații în regim ambulatoriu.

Pentru că timpul poate fi duşman sau aliat în cazurile grave, care necesită o mare viteză de reacţie, asigurăm prin realizarea unui heliport transportul urgenţelor medicale.

Proiectul este finanțat cu fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, având o valoare totală de 277.024.344,58 lei (inclusiv TVA), din care suma de 11.650.964,43 reprezintă cofinanțare din bugetul Consiliului Județean Alba. Sunt finanțate, pe lângă construcția propriu-zisă, inclusiv echipamente și aparaturi medicale necesare desfășurării actului medical.

Cel mai important este însă faptul că noi nu ne rezumăm la a construi clădiri! Noi oferin locuitorilor judeţului Alba servicii medicale la cele mai înalte standarde, în condiţii de confort şi siguranţă şi, mai ales, avem medici de excepţie, profesionişti cu experienţă, oameni care pot şi vor să ajute alţi oameni. Transmite Consiliul Județean Alba.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Citește și: Secția de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Contractul de finanțare aproba… […]