Scriitorul Aurel Pantea, aniversat de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vă invită astăzi, 10 martie 2022, să îl descoperiți ori să îl aprofundați, prin intermediul scriiturii sale, pe unul dintre cei mai apreciați poeți, prozatori și eseiști ai României, domnul Aurel Pantea.

Distins anul trecut cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A – „Literatura”, scriitorul albaiulian, despre care ne place să spunem că este al nostru, că ne aparține, iar meritele recunoscute lui s-ar putea cumva, cândva, oglindi și în noi, împlinește astăzi 70 de ani!

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba îi dedică domnului Aurel Pantea o serie de activități, pe parcursul întregii zile, care pot fi urmărite și pe pagina de Facebook a bibliotecii, începând cu ora 9.00. Toate, în cadrul proiectului 4.5 Cafenea Culturală, Aniversări Culturale, un proiect al Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, încadrat în programul 4 IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE.

Vă așteptăm așadar, atât la sediu, cât și pe pagina de socializare, pentru a vă bucura de expoziții și recomandări de carte, materiale scrise, atent organizate și documentate de personalul bibliotecii, avându-l în centru pe scriitorul aniversat: „Medalionul zilei – Aurel Pantea la aniversare”, „Aurel Pantea în colecțiile bibliotecii”, „Aurela Pantea, 70”, „Revista Discobolul și Uniunea Scriitorilor, filiala Alba -Hunedoara”, „Aurel Pantea în presă”, „Aurel Pantea în critica de specialitate”, „Aurel Pantea, universitarul”, „Aurel Pantea, premii și distincții”.

1 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile